Новини
  • 26-29 липня у Львові пройде кінофестиваль Wiz-Art 2012. ПРОГРАМА 26-29 липня у Львові пройде кінофестиваль Wiz-Art 2012. ПРОГРАМА 26-29 липня у Львові проходитиме 5 Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art 2012. У програмі Wiz-Art - 82 фільми із 34 країн, відзняті упродовж двох останніх років, майстер-класи і зустрічі з іноземними та українськими режисерами.
  • Частині львів Частині львів'ян відновлять гарячу воду з 23 липня 23 липня "Львівтеплоенерго" обіцяє відновити подачу гарячої води мешканцям Франківського району та частини мікрорайону Новий Львів. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • 12 мільйонів українців користуються інтернетом щодня 12 мільйонів українців користуються інтернетом щодня Станом на початок 2-го півріччя 2012 року 17,6 мільйона жителів України віком від 15 років (45% дорослого населення) регулярно користуються інтернетом (виходять в мережу не рідше 1 разу на місяць). При цьому щодня користуються інтернетом 12,2 мільйона українців без урахування дітей.
  • Мер Львова зупинив дію ухвали міської ради щодо МАФів Мер Львова зупинив дію ухвали міської ради щодо МАФів Міський голова Львова Андрій Садовий відхилив 4 ухвали, прийняті на сесії міської ради 12 липня: щодо МАФів, механізованого атракціону та двох ухвал щодо земельних питань, - повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • У Шевченківському районі Львова сьогодні не буде води У Шевченківському районі Львова сьогодні не буде води Сьогодні, 19липня у Шевченківському районі Львова з 10:00 до 22:00 буде припинене водопостачання у зв’язку із ремонтом аварійної ділянки водопроводу. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • Жіноча косметика може бути небезпечною для здоров Жіноча косметика може бути небезпечною для здоров'я У гонитві за красою жінки часто не замислюються про те, наскільки безпечна використовувана ними косметика. Проте експерти попереджають, що далеко не вся вона така безневинна, як може здатися на перший погляд.
  • За неправильно припарковане авто прийдеться платити 300 грн За неправильно припарковане авто прийдеться платити 300 грн У Львові, щоб отримати машину із штрафмайданчика після того, як її забрав евакуатор, потрібно заплатити близько 300 гривень. Про це сьогодні заявив заступник начальника управління транспорту і зв’язку ЛМР Андрій Білоус.
  • Сьогодні жінки розумніші за чоловіків, - вчені Сьогодні жінки розумніші за чоловіків, - вчені Новозеландські вчені дійшли висновку, що сучасні жінки стали розумніші за чоловіків. Таке відкриття було зроблене під час тестів на IQ, що проводилися у західних країнах.
  • Життя біля моря приносить користь здоров Життя біля моря приносить користь здоров'ю Британські вчені встановили, що чим ближче люди проживають до морського узбережжя, тим здоровішими у підсумку виявляються. Причому, це стосується не одиноких будиночків, загублених десь поблизу від моря, а й великих морських міст.
  • Притулок для тварин у Львові збудують в промисловій зоні Рясне-1 Притулок для тварин у Львові збудують в промисловій зоні Рясне-1 Притулок збудують у промисловій зоні Рясного-1 у районі вулиць Шевченка та Брюховецької. Розмір земельної ділянки під будівництво становить 4 га. З метою розробки якісної документації на конкурс із визначення проектанта заплановано відвідати притулок у Польщі. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • Львів Львів'яни знову без гарячої води Через гідравлічні випробування та ремонт магістральних теплових мереж станом на 18 липня без гарячої води залишились 374 споживачі «Львівтелоенерго». Водночас підприємство здійснює подачу гарячої води до 722 споживачів. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Гуртожитки в Україні вже можна приватизовувати Гуртожитки в Україні вже можна приватизовувати Президент Віктор Янукович підписав ухвалений Верховною радою 21 червня закон про загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2012-2015 роки. Про це повідомляє прес-служба глави держави.
  • Вулицю Богданівську перекриють на два місяці Вулицю Богданівську перекриють на два місяці 17 липня вулицю Богданівську у Львові перекриють для руху транспорту. Тут розпочинаються роботи з відновлення дорожнього покриття.
  • Стартував фотоконкурс "Ми любимо морозиво" Стартував фотоконкурс "Ми любимо морозиво" Портал "Твоє місто" оголосив початок чергового фотоконкурсу - "Ми любимо морозиво". На переможців чекає багато смачних подарунків від ТМ "Лімо".
  • МОЗ обіцяє гіпертонікам безкоштовні ліки МОЗ обіцяє гіпертонікам безкоштовні ліки Хворі на гіпертонію отримуватимуть необхідні ліки в аптеках безкоштовно. Цю категорію ліків вибрати тому, що гіпертонія одна з найпоширеніших хвороб українців і має важкі наслідки.
  • Сьогодні у Львові перекрита вулиця Наукова Сьогодні у Львові перекрита вулиця Наукова Сьогодні у Львові перекрито ділянку вул. Наукової, поблизу перехрестя з вул. Тролейбусною. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • Вартість українських книг може зрости вдвічі Вартість українських книг може зрости вдвічі Президент Форуму видавців Олександра Коваль прогнозує, що книжки в українських книгарнях з січня 2013 року, коли буде запроваджено зміни до Податкового Кодексу, що нині ініційовані Міністерством фінансів та Державною податковою службою, можуть подорожчати удвічі, - повідомили у прес-службі Форуму видавців.
  • Понад 50% вершкового масла в Україні - неякісне Понад 50% вершкового масла в Україні - неякісне Лише 40 відсотків українського вершкового масла відповідає стандартам якості, констатують незалежні експерти. За їхніми дослідженнями, у торговельних мережах споживачам часто пропонують неякісне вершкове масло із рослинними жирами, пише "Радіо свобода".
  • В Україні зросли штрафи за порушення правил перевезень В Україні зросли штрафи за порушення правил перевезень З 15 липня набув чинності закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення правил руху через залізничні переїзди та перевезень пасажирів автомобільним транспортом.
  • У Львові не працює частина садочків У Львові не працює частина садочків На сьогодні у Львові не працює 16 садочків. Про це повідомила в.о. начальника управління освіти Львівської міської ради Катерина Гороховська.
  • Єврокомісія спростила умови видачі шенгенських віз українцям Єврокомісія спростила умови видачі шенгенських віз українцям Єврокомісія схвалила спрощення видачі віз українцям. До переліку пільгових категорій, які отримують безкоштовні довгострокові візи за спрощеною процедурою, увійшли журналісти, громадські активісти та прокурори.
  • Весь контент EX.UA знову доступний користувачам Весь контент EX.UA знову доступний користувачам Файлообмінник EX.UA відновив доступ до всіх завантажених користувальницьких файлів. Про це йдеться в офіційному повідомленні адміністрації ресурсу.
  • Amazon випустить конкурента iPhone? Amazon випустить конкурента iPhone? Один з найбільших інтернет-ритейлерів у світі, американська компанія Amazon, займається розробкою смартфона на ОС Android, який складе конкуренцію iPhone, пише Bloomberg, посилаючись на людей знайомих з ситуацією.
  • На вихідних у Львові пройде Міжнародний фестиваль єврейської музики На вихідних у Львові пройде Міжнародний фестиваль єврейської музики 22 липня у центрі Львова відбуватиметься четвертий фестиваль єврейської культури LvivKlezFest 2012. У програмі фестивалю - Єврейський карнавал «Klezmer-шпіль», свято вулиці Староєврейської, ярмарок, гала-концерт за участю клезмерів з Австрії, Ізраїля, Молдови, Німеччини, Польщі, Росії, України, Франції, Швеції.
  • Швидкісні потяги Hyundai в Україні ламаються та порушують графік Швидкісні потяги Hyundai в Україні ламаються та порушують графік Від часу запуску в Україні (наприкінці травня 2012 року) швидкісний потяг Hyundai ламався вже щонайменше вісім разів.
  • У Львові внесли зміни до транспортної схеми міста У Львові внесли зміни до транспортної схеми міста Управління транспорту та зв’язку Львівської міськради оприлюднило уточнену траспортну схему міста. Уточнена схема Львова містить усі останні зміни, які відбулися в маршрутах деяких автобусів. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.
  • Як підготуватись до відпочинку з дітьми Як підготуватись до відпочинку з дітьми Щоб легко провести відпустку навіть із найменшою дитиною, потрібно заздалегідь ретельно спланувати поїздку.
  • Квітковий ринок у Львові буде на площі Галицькій (біля фонтану) Квітковий ринок у Львові буде на площі Галицькій (біля фонтану) Депутати Львівської міської ради на сесії 12 липня надали дозвіл ЛКП «Зелений Львів» на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на пл. Галицькій, 10 (біля фонтану).
  • Українці не зможуть купувати дорогі товари за готівку  Українці не зможуть купувати дорогі товари за готівку Парламент затвердив у першому читанні правки НБУ в законодавство (законопроект №10656) щодо функціонування платіжних систем і розвитку безготівкових розрахунків. Одна з головних новацій документа - надання центробанку країни повноважень встановлювати максимальні ліміти готівкових платежів під час розрахунків за товари та послуги. Простіше кажучи, покупці втратять можливість робити великі придбання за готівку.
  • Ремонт вул. Богданівської у Львові розпочнеться у понеділок Ремонт вул. Богданівської у Львові розпочнеться у понеділок У Львові 16 липня розпочнуться роботи з відновлення дорожнього покриття на вул. Богданівській, повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • У Львові продаватимуть підвали та мансарди
У Львові продаватимуть підвали та мансарди Депутати Львівської міської ради на сесії 12 липня затвердили програму приватизації майна комунальної власності Львова на 2012-2014 роки.
  • Безкоштовні екскурсії "Мандруй Львівщиною" можна відвідати з середини липня  Безкоштовні екскурсії "Мандруй Львівщиною" можна відвідати з середини липня Управління туризму та курортів головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації спільно з туристичним активом області впроваджує туристичний проект «Мандруй Львівщиною». Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.
  • У Львові з У Львові з'явиться новий атракціон Львівська міська рада 12 липня прийняла ухвалу «Про встановлення механізованого атракціону на пл. Святого Теодора». Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.
  • У Залізничному районі Львова сьогодні проблеми з водою У Залізничному районі Львова сьогодні проблеми з водою Сьогодні, 12 липня, у Залізничному районі Львова подача води з пониженим тиском та скороченим графіком здійснюватиметься до 22 години. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.
  • В Україні хочуть ввести збір за купівлю валюти В Україні хочуть ввести збір за купівлю валюти Державна податкова служба України (ДПСУ) пропонує знизити ставку єдиного соціального внеску (ЄСВ) в Україні 32,6-49,7% до 15%, а також повернути збір з купівлі іноземної валюти в розмірі 3%. Про це йдеться у проекті фіскальної реформи ДПСУ, яким володіє видання «Коммерсант-Украина».
  • Facebook створить платформу для онлайн-рекрутингу Facebook створить платформу для онлайн-рекрутингу Найбільша у світі соціальна мережа Facebook має намір запустити платформу для оголошень про пошук співробітників, створюючи тим самим пряму конкуренцію соцмережі для ділового спілкування LinkedIn.
  • Стало відомо, що найчастіше українці купують через інтернет Стало відомо, що найчастіше українці купують через інтернет Найчастіше через інтернет в Україні продаються товари з роздрібної торгівлі, споживчі і косметичні товари і технології. При цьому найпопулярнішими покупками експерти називають одяг і аксесуари, дрібну побутову техніку і мобільні телефони. Збільшується також кількість онлайн-покупок авіаквитків і бронювання готелів через інтернет.
  • У Львові шукають батьків для створення будинку сімейного типу  У Львові шукають батьків для створення будинку сімейного типу Відділ у справах дітей Львівської міськради шукає кандидатів у батьки-вихователі дитячого будинку сімейного типу, який планують створити на вул. Багряного, 33 у Львові. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.
  • У Львові запрацювало "єдине вікно" для реєстрації автомобілів У Львові запрацювало "єдине вікно" для реєстрації автомобілів ДАІ у Львові відкрили «єдине вікно» для реєстрації чи перереєстрації транспортних засобів. Про це повідомили у прес-службі управління ДАІ у Львівській області.
  • У курортній Східниці пройде фестиваль "Східницьке літо" У курортній Східниці пройде фестиваль "Східницьке літо" З метою активного розвитку цільових туристично-відпочинкових поїздок, підвищення привабливості та поінформованості про курорт Східниця, збереження та розвитку народної творчості, традицій та обрядів, розвитку мистецьких колективів на території курорту Східниця проходить щорічний фестиваль «Східницьке літо» - про це повідомив начальник головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій ЛОДА Сергій Кисельов.
  • Підприємців запрошують на семінар про нововведення у податковому кодексі Підприємців запрошують на семінар про нововведення у податковому кодексі До дня бухгалтера у Львові проведуть безкоштовний семінар для бухгалтерів, директорів, аудиторів та підприємців. Цю інформацію передає прес-служба Львівської міської ради. Семінар присвячений тематиці нововведень у податковому законодавстві.
  • В Україні для рафтингу підходять 19 річок В Україні для рафтингу підходять 19 річок Нині кількість річок в Україні, які використовуються для такого активного виду відпочинку, як рафтинг, сягнула дев'ятнадцяти.
  • Частина Львова без гарячої води Частина Львова без гарячої води Cтаном на ранок 11 липня не подається гаряча вода 372 мешканцям Франківського та частині Сихівського районів. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • На Львівщині сьогодні дощитиме На Львівщині сьогодні дощитиме 11 липня на території Львівської області прогнозують дощі, зливи, місцями шквали до 15-20 м/с, - повідомляє Державний гідрометеоцентр України.
  • У Львові через ДТП простоюють 12 трамваїв
У Львові через ДТП простоюють 12 трамваїв У районі Привокзальної у Львові сталося 2 ДТП, що спричинило значні затори у русі транспорту.
  • Вчені дослідили, що домашні тварини роблять дітей здоровішими Вчені дослідили, що домашні тварини роблять дітей здоровішими Вчені з'ясували, що домашні коти і собаки можуть бути не лише іграшкою для малюків – з'ясувалося, що ці тваринки можуть вберегти дитину від застуди та інших захворювань. Згідно з останніми дослідженнями, коти і песики допомагають знизити ризик підхопити кашель і нежить упродовж першого року життя малюка, пише Time з посиланням на журнал Pediatrics.
  • Від сьогодні дійсні нові правила виплати вкладів Ощадбанку Від сьогодні дійсні нові правила виплати вкладів Ощадбанку З 11 липня набуває чинності закон "Про внесення змін до закону "Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України", який передбачає перереєстрацію вкладників Ощадбанку СРСР.
  • Львівський ДРАЦС запровадив нову послугу - обряд «Заручин» Львівський ДРАЦС запровадив нову послугу - обряд «Заручин» Львівський міський ДРАЦС пропонує нареченим скористатися новою послугою – давнім обрядом «Заручин», повідомляє Головне управління юстиції у Львівській області.
  • У серпні у Львові запрацює система управління дорожнім рухом У серпні у Львові запрацює система управління дорожнім рухом У Львові створюють центр адаптивного управління дорожнім рухом. З цього приводу уже укладено кредитну угоду між ЄБРР і Львовом. Як повідомили у Львівській міській раді, угода передбачає два напрямки розвитку, перший – це реконструкція львівських доріг, а другий - це створення саме систем управління дорожнього руху.
  • У США винайшли програму, що розпізнаватиме емоції людей У США винайшли програму, що розпізнаватиме емоції людей Науковці із медійної лабораторії Масачусетського технологічного інституту розробили комп’ютерну програму, яка може визначати характер емоцій багатьох людей по їхніх обличчях, повідомляє британський журнал New Scientist.
  • Питання трансферних квитків у Львові вирішать до 15 липня Питання трансферних квитків у Львові вирішать до 15 липня Проїзд у маршрутках Львова фактично подорожчав вдвічі, оскільки трансферні квитки у радіальних маршрутах, які скасували лише на час «Євро-2012», не відновили. В управлінні транспорту та зв’язку ЛМР наразі вивчають пасажиропотік, аби з’ясувати, чи повертати «трансфер». До 15 липня це обіцяють вирішити.
  • Зменшення споживання їжі може продовжити життя на 20 років, - вчені Зменшення споживання їжі може продовжити життя на 20 років, - вчені Дослідники з Інституту здорового старіння при Університетському коледжі Лондона (Великобританія) заявляють, що певний раціон здатний продовжити життя людині. Це підтвердили численні експерименти.
  • З 1 серпня Wizzair вводить плату за ручний багаж З 1 серпня Wizzair вводить плату за ручний багаж Лоу-кост авіакомпанія WizzAir вводить окрему плату за стандартний ручний багаж розміром 55х40Х20 см. Нововведення почне діяти уже з 1 серпня.
  • У Львові триває "Тиждень вуличного кіно" У Львові триває "Тиждень вуличного кіно" 9 липня у Львові розпочався фестиваль "Тиждень вуличного кіно". Патріотичні та документальні фільми можна буде переглянути на площі Ринок. Про це повідомила на прес-конференції у Львівській міській раді начальник відділу маркетингу та культурних індустрій управління культури Львівської міськради Ольга Мисан-Мілясевич.
  • УКУ створює магістерку для ІТ-фахівців УКУ створює магістерку для ІТ-фахівців Український католицький університет створює магістерську програму з управління для ІТ-фахівців. Про це в інтерв’ю ДОУ повідомив голова Наглядової ради Львівського кластеру ІТ та бізнес послуг Олег Денис.
  • Українці створили першу у світі мережеву енциклопедію візуального мистецтва Українці створили першу у світі мережеву енциклопедію візуального мистецтва WikiPaintings.org – перша у світі мережева енциклопедія візуального мистецтва і створили її українці. Засновниками цього проекту є Євген Силін та Іван Іщенко.
  • У Львові - грози У Львові - грози 9-10 липня 2012 року Український гідрометеоцентр прогнозує у західних областях грози, місцями сильні дощі, град та шквали до 15-20 м/с. Про це інформує відділ корпоративних зв’язків ПАТ «Львівобленерго».
  • Складено рейтинг вулиць Львова, де найчастіше трапляються ДТП Складено рейтинг вулиць Львова, де найчастіше трапляються ДТП ДАІ склало рейтинг вулиць Львова, на яких трапляється найбільше дорожньо-транспортних приход. Перше місце в ньому посіло перехрестя Наукова–Стрийська–Хуторівка. Про це повідомила прес-служба ГУ УМВСУ у Львівській області.
  • В Україні прийнято закон про дешеву іпотеку В Україні прийнято закон про дешеву іпотеку Верховна Рада прийняла Закон "Про реалізацію соціальних ініціатив президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів".
  • БТІ залишається монополістом. Приватників не допустили на цей ринок  БТІ залишається монополістом. Приватників не допустили на цей ринок У четвер, 5 липня, Верховна Рада провалила реформу інституту БТІ і не дозволила приватним фірмам проводити інвентаризацію об'єктів.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!