Політична реклама

Акцизні ставки в Україні планують збільшити

1481 0
Міністерство фінансів в рамках передбаченої Податковим кодексом щорічної процедури індексації акцизів, пропонує підвищити їх на прогнозний рівень інфляції і зростання цін виробників промислової продукції у 2013 році, або відповідно на 4,8% та 5,5%.

Незважаючи на відсутність офіційної інфляції, ставки акцизів все одно підвищать до рівня урядового прогнозу зростання цін.

Ставки акцизного податку, збору за першу реєстрацію транспортного засобу, екологічного податку, податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких не проведено, та збору за користування радіочастотним ресурсом України з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін у 2013 році збільшено на 4,8%, — йдеться в законопроекті, розміщеному на сайті Мінфіну.

«Ставки плати за користування надрами, збору за спеціальне використання води та збору за спеціальне використання лісових ресурсів з урахуванням індексу цін виробників промислової продукції у 2013 році збільшені на 5,5%.

Крім того Мінфін ініціює повну відмову від іноземної валюти на користь гривні при встановленні ставок акцизів і зборів, зокрема, для акцизів на нафтопродукти.

У разі прийняття, закон почне діяти з початку 2014 року.

За перший квартал цього року споживчі ціни зросли всього на 0,1%, ціни виробників — на 0,9%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!