Київ

Активісти блокують будівельну техніку біля «Будинку з комахами»

713 0
Правоохоронці активної участі у припиненні правопорушення не беруть

Київські активісти намагаються завадити забудовнику зруйнувати пам’ятку архітектури 1893 року на Володимирській-93. Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

«На Будинку з комахами заблокувалась техніка, що руйнує пам'ятку. Підтягуйтесь — Володимирська, 95», - написав він у facebook.

Перов також закликав поліцію долучитися до припинення незаконних дій забудовника.

Як ми писали, напередодні попри припис ДОКС про припинення робіт в охоронній зоні пам’ятки архітектури забудовник почав робити підкоп безпосередньо під фундамент «Будинку з комахами».

Перед цим повідомлялося, що «Будинок з комахами» почав просідати після того, як впритул до нього почали рити котлован.

Раніше стало відомо, що будівельники копають котлован у безпосередній близькості до «Будинку з комахами», який отримав охоронний статус, через кілька місяців після того, як його вже почали зносити.

Після того як будинок був внесений до Реєстру об'єктів культурної спадщини.київські активісти розпочали облаштування громадського простору – встановили лавки, вазони з квітами, столики з кавою та навели лад у приміщеннях.

На сьогодні частково розібраним лишається праве крило будинку.

Нагадаємо, генпідрядником будівництва вказано ТОВ "Інфрабуд" (власники - Сергій і Олександр Глімбовські), яке перебуває в процесі банкрутства з лютого 2023-го. Реальний забудовник - той самий який і в сусідної ділянки - на куті Володимирської та Саксаганського - ТОВ "Сенс.Буд", бенефіціар якого, за даними держреєстру, - Оксана Кушнір з реєстрацією на Кіпрі. Оксана Кушнір є дружиною президента комунального "Київміськбуду" Ігоря Кушніра та має громадянство Кіпру, а син Ілья 1994 року народження є діючим депутатом Київради від партії УДАР. 

Додамо, за фактом умисного пошкодження або руйнування об’єктів культурної спадщини пам’ятки архітектури «Будинку з комахами», Національна поліція України відкрила кримінальне провадження проти забудовника. Наразі триває слідство.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!