Архітектурний конкурс на проєкт розвитку Погулянки та як нині зміниться погода. Підсумки доби

1174 0
Нині 3 квітня та 404 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ukrinform.ua

Фото: ukrinform.ua

Ситуація на фронті: Експерти Інституту вивчення війни (ISW) вказують на те, що Росія провалила так званий «великий» зимовий наступ і не досягла поставлених цілей – повністю захопити Донецьку і Луганську області.

Експерти вказують і на те, що російські військові блогери стурбовані тим, що війська РФ повинні завершити свої наступальні операції в Бахмуті та Авдіївці, щоб підготуватися до українських контрнаступів, які вони очікують між 16 квітня та 9 травня.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог зосереджує основні зусилля на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – відбито понад 70 атак противника. В епіцентрі бойових дій – Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії за добу завдали 11 ударів по районах зосередження окупантів. Уражено 1 пункт управління, 3 позиції засобів протиповітряної оборони та 6 інших важливих об’єктів ворога.

Читайте також: Переселенці та звільнені з полону можуть отримати ваучери на навчання. Зокрема, уже визначили 70 професій і спеціальностей, за якими можна отримати ваучер. Це документ, за допомогою якого повністю або частково оплачується вартість навчання у закладах освіти (на перепідготовку за робітничою професією, здобуття ступеня магістра на основі вищої освіти за іншою спеціальністю чи підвищення кваліфікації).

Ключові події:

1. Нині відзначатимуть річницю підняття прапора над Ратушею. Програма заходів. Рішення підняти синьо-жовтий прапор на будівлі міської Ратуші прийняли 3 квітня 1990 року на сесії Львівської міської ради депутатами 1-го демократичного скликання під головуванням Богдана Котика;

2. Як отримати електронний рецепт на ліки. Пояснення НСЗУ. Виписати е-рецепт зможуть лікарі усіх спеціальностей державних, комунальних чи приватних клінік, або ж лікар-ФОП.

На цю ж тему: У Першому ТМО планують облаштувати інтерактивні стенди з інформацією про безкоштовні послуги. Як зазначила під час дискусії Tvoemisto.tv керівниця управління охорони здоров’я ЛМР Марта Матюшко, наразі у всіх закладах охорони здоров’я є стенди, де можна дізнатися про можливі види допомоги і ліки, надані державою у безкоштовному пакеті послуг;

3. На найкращий проєкт розвитку території вздовж Погулянки оголосили архітектурний конкурс. Серед основних тез завдання: формування вхідної алеї в парк з вулиці Погулянка та рекреаційної зони з інфраструктурою вздовж потічка на південному схилі ділянки Погулянка, дитячий садок для потреб кварталу та створення якісного прикладу європейського житла з соціальною та комерційною інфраструктурою урахуванням сучасних вимог урбанізму на межі паркової зони. Призовий фонд становить 32 тисячі доларів.

На цю ж тему: У Львові зареєстрували петицію з проханням облаштувати сквер на Пасічній. Відповідна петиція набрала 287 голосів з 500 необхідних.

Читайте також: На Львівщині прокурорку за шахрайство з нерухомістю посадили на 5 років. Одним із доказів винуватості став запис розмови, як прокурорка, уже знаючи, що її викрили, давала хабара співробітнику поліції, прохаючи не виконувати доручення слідчого у кримінальній справі. Зафіксували репліку прокурорки: «Я хочу, щоб Ви не пхалися». При зустрічі вона передала представнику поліції 5 тис. доларів, кажучи, що це половина;

4. Львів’янин Павло Кордіяка став найсильнішим чоловіком Європи. Друга сходинка п’єдесталу – також за Україною – срібло змагань виборов титулований український стронгмен Олексій Новіков.

Читайте також: У львівського боксера відібрали прапор на міжнародних змаганнях. 21-річний львів’янин Данило Заморило змагався у ваговій категорії до 63,5 кг на Міжнародному турніру з боксу класу «А» імені Альгірдаса Шоцикаса;

5. Львів’ян закликають придбати вербні галузки та долучитися до благодійності. У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла розпочинається акція «Благодійна верба». Упродовж тижня охочі зможуть придбати вербні галузки й допомогти.

Читайте також: Куди піти у Львові. Афіші вистав у квітні. У час війни львівські театри продовжують тримати свій фронт та допомагати тим, хто цього потребує. Tvoemisto.tv зібрало у добірку їхні репертуари.

Погода у Львові: Найближчі дні у Львові знову прогнозують дощ із мокрим снігом та мороз. В понеділок, 3 квітня, сонце буде рідко з’являтися з-за хмар. У другій половині дня буде дрібний сніг, який триватиме до завершення дня. Лише 1 градус із позначкою плюс. У вівторок, 4 квітня, вечері теж дрібний сніг. Удень буде +3, а вночі – -1 градус.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!