Політична реклама

Бібліотеки Львова можуть перейти на новий графік роботи

1611 0
У Львові планують перевести бібліотеки на новий графік – з 13:00 до 21:00 та без вихідних.

Бібліотекарі кажуть, що такий графік незручний, а в управлінні культури Львівської міськради, що є ініціатором змін, запевняють – це робиться для того, щоб відповідати потребам суспільства, інформує Zaxid.net.

«За старим графіком бібліотеки працюють з 10:30 до 19:00 та мають вихідний день – суботу. Нам запропонували працювати і в суботу, і в неділю. У керівництва така думка, що збільшиться кількість читачів, якщо перенести заходи, що відбуваються в наших бібліотеках серед тижня, на вихідні. Деяка частина трудового колективу була категорично проти того», – розповіла в.о. директора Централізованої бібліотечної системи для дорослих у Львові Світлана Козій.

Водночас керівник управління культури Львівської міськради Ірина Подоляк пояснила: «Питання – не в годинах. Це – не зміна, а адаптація до потреб сьогоднішнього суспільства».

На думку бібліотекаря філії ЦБС №5 Ірини Скобелєвої, старий графік повністю влаштовує читачів. «Нас примушують прийняти той графік, який ми вже два рази відкинули. У нас – 22 філії бібліотек по Львову, де працює по 2-3 людини. Це також неефективно і з погляду енергозаощадження», – сказала вона.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!