Яке майбутнє чекає на Сихів та коли в Україні запрацюють графіки відключення світла. Підсумки доби

1069 0
Нині 14 вересня та 568 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 29 бойових зіткнень. Українська авіація і підрозділи ракетних військ і артилерії та безпілотних систем завдали 13 ударів по районах зосередження противника та 2 – по його ЗРК. Уражено пункт управління, зенітно-ракетний комплекс, 15 артилерійських засобів, 2 склади боєприпасів та ворожа станція РЕБ.

Уночі окупанти атакували Україну 22 дронами-камікадзе типу «Shahed-136/131», з яких 17 було знищено засобами ППО України.

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що українські сили досягли обмежених успіхів на південь від Роботиного (12 км на південь від Оріхова) в західній частині Запорізької області. А також біля Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки на Бахмутському напрямку.

Читайте також: Львівські студенти розробили електробагі для військових. Навчальний заклад вже має чергу з підрозділів, які потребують цей транспортний засіб.

Та: Війна з рф завдала шкоди довкіллю Львівщини на понад 34 млрд гривень, – ОВА. Площа забруднення грунтів становить 108025 м².

Акцент дня: Район, якому судилося стати популярним, або як Сихову розвиватися далі. Колись це була ізольована окраїна міста, а тепер – найбільший район Львова, що стрімко розвивається. Чи зможе Сихів стати майданчиком для сміливих архітектурних рішень, справді зеленим районом, мобільним і доступним для людей з інвалідністю, з безпечними і комфортними дворами, з осередком культури, чи залишиться «спальним» районом з одноманітними «радянськими» будинками, Тvoemisto.tv розпитувало в архітекторів та активістів.

Сьогодні площа Сихівського району становить 1756 га. Як повідомили Тvoemisto.tv у Сихівській районній адміністрації, тут проживають понад 150 тисяч мешканців. У районі налічуються 112 вулиць, 3 парки та 8 скверів. Працюють 20 шкіл і 16 садочків. У районі зосереджені близько 30 великих підприємств та понад 250 малих, діють 8 ринків і понад 50 великих торгових об’єктів. На початок 2023 року у Сихівському районі нараховували 1 865 житлових будинків.

Ключові події:

1. Загибель людей біля укриття. Директора департаменту муніципальної безпеки КМДА відсторонили. Досудове розслідування триває.

Читайте також: МОЗ виставив українським лікарням нову вимогу. Через що медкзаклади можуть втратити контракт із НСЗУ. З наступного року усі лікарні спроможної мережі повинні забезпечити палати кондиціонерами;

2. У Міненерго спростували інформацію про застосування в Україні графіків відключень світла. В Україні триває наймасштабніша за всі часи незалежності ремонтна кампанія на об’єктах енергетики. Завдяки цим зусиллям енергосистема повною мірою буде готова до проходження опалювального сезону без відключень електроенергії та відповідно обмежень споживачів. Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, наразі достатньо для забезпечення потреб споживачів. Проте відключення можливі у разі обстрілів та пошкоджень енергетичної інфраструктури.

Читайте також: У Польщі зменшується кількість українських біженців. Вони їдуть до Німеччини. Країна може запропонувати більш привабливі соціальні виплати (42%), вищі зарплати (27%) та більші можливості заощадити (38%);

3. «Не можна таке робити з Києвом». Розмова з новою очільницею охорони спадщини. Керівниця Департаменту охорони культурної спадщини Києва Марина Соловйова в інтерв’ю «Твоєму місту. Київ» розповіла про перші плани на своїй посаді та ініціативи щодо збереження старовинних будівель у місті.

Читайте також: У Львові планують збудувати новий житловий квартал. Що відомо. В районі вулиць Стрийської – Сокільницької – Трускавецької планують побудувати житлові багатоквартирні будинки, офісні приміщення, готель та дитячий садок.

Та: Через забудову один з парків у Львові підтоплює. Як це планують вирішити. Проєктанти ЛКП «Інститут Просторового Розвитку» напрацювали такі гідротехнічні рішення – відновлення дощових садів з облаштуванням системи збору надлишкової води;

4. На Львівщині відремонтували дорогу Миколаїв-Жидачів-Калуш. Роботи фінансуються за рахунок коштів з Державного дорожнього фонду.

Читайте також: У Львові бракує водіїв громадського транспорту. Львів’яни скаржаться на те, що у Львові курсує замало транспорту на автобусних маршрутах.

Власне, через це у місті скоротили кількість рейсів на одному з маршрутів;

5. Маленьких львів'ян запрошують на гуртки. Перелік. Існує понад 100 гуртків для дітей та підлітків від 4 до 18 років.

Читайте також: На Львівщині за понад 10 млн гривень оновлюють бібліотеки. Загалом оновлять 20 бібліотек.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!