Київ

На київському Подолі перейменували 5 бібліотек

1118 0
До процесу долучилися й представники громадськості, зокрема письменники та читачі
Фото: Подільська РДА

Фото: Подільська РДА

На розширених зборах співробітників бібліотек Подільського райони прийняли рішення про перейменування 5 установ. Про це повідомили в Подільській РДА.

Питання збереження культури, відродження духовності в умовах сьогодення набувають особливої актуальності. Учасники розширених зборів, до яких долучилися й представники громадськості, зокрема письменники та читачі, одноголосно підтримали перейменування 5 бібліотек.

Зокрема. запропоновано змінити назви:

  • Бібліотеки Дружби народів на «Етнобібліотека»;
  • Бібліотеки імені О. Грибоєдова на «Бібліотека на Вишгородській»;
  • Бібліотеки імені В. Котика на «Бібліотека на Межигірській»;
  • Бібліотеки імені С. Айні на «Бібліотека імені Анатолія Дімарова»;
  • Бібліотеки імені К. Чуковського на «Бібліотека імені Ганни Чубач для дітей».

 

Протоколи розширених зборів трудових колективів бібліотек Централізованої бібліотечної системи Подільського району міста Києва, щодо яких проходило громадське обговорення, буде надіслано на розгляд Комісії з питань найменувань — консультативно-дорадчому органу при Київському міському голові.

Нагадаємо, громадське обговорення щодо перейменування та відмови від раніше присвоєного імені закладів освіти та культури Подільського району міста Києва тривало з 23 січня до 23 березня 2023 року. Результати громадського обговорення висвітлені у рубриці «Громадське обговорення» розділу «Громадськості» на вебсайті Подільської РДА.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!