Київ

Більш ніж половина киян не планують виїжджати з міста у разі військового загострення поблизу

873 0
Те, що багато українців не хочуть переїжджати в умовах серйозної загрози з боку Росії, свідчить про їхню рішучість.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

60% жителів Києва планують лишатися вдома, навіть якщо ситуація поблизу столиці загостриться через воєнні дії. Про це свідчать результати опитування проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

За даними соціологів, від 45% до 61% жителів міст України планують залишитися в межах свого міста, навіть якщо ситуація поблизу нього ускладниться через воєнні дії. Крім того, від 87% до 96% мешканців у кожному з опитаних міст заявили, що не збираються покидати своє місто після війни. Так, зокрема в Києві 60% жителів планують лишатися вдома, ще 12% заявили, що приєднаються до ЗСУ. Загалом 17% киян у разі підвищення рівня небезпеки виїхали б з міста, в тому числі 4% - за кордон.

При цьому, після завершення війни 93% киян планують залишитись жити у столиці.

«Те, що багато українців не хочуть переїжджати в умовах серйозної загрози з боку Росії, свідчить про їхню рішучість. Це також демонструє довіру громадян до місцевого самоврядування у дуже складні часи», — коментує Стівен Нікс, директор Міжнародного республіканського інституту в Євразії, який замовив опитування.

Також, результати опитування показали, що 59% киян схвалюють діяльність міського голови Віталія Кличка і 46% - діяльність Київради.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!