Біля львівського аквапарку планують побудувати бізнес-центр з паркінгом

3678 0
Мовиться про будівництво офісних приміщень на місці існуючого паркінгу.
Фото: карпати.info

Фото: карпати.info

На території між будівлею аквапарку та ринком «Провесінь» планують збудувати багаторівневий паркінг та бізнес-центр. Відповідний проєкт ухвали щодо розроблення детального плану території у районі вулиць Княгині Ольги та Наукової прийняли 4 грудня під час засідання комісії транспорту, зв'язку та мобільності ЛМР.

Проєкт ухвали дозволяє аквапарку «Пляж» розширити свою територію, добудувати офісні приміщення та багатоповерховий паркінг. Раніше проводились громадські слухання щодо цього проєкту, тому він не був затверджений через спірні питання. Тепер пропонується здійснити менше опрацювання, яке охопить лише аквапарк та готель «Супутник», а також частину території поруч з ринком «Провесінь».

Це рішення є спробою знайти компроміс у вирішенні питань щодо розширення аквапарку та будівництва супутніх об'єктів, при цьому обмежуючи обсяг території, яка буде включена до детального плану. 

Читайте також: Чому потрібно добудувати міст через Наукову

Нагадаємо, що у Львові тривають дискусії, чи потрібно добудовувати міст через Наукову з подовженням трамвайної колії до Трускавецької. В березні цього року депутати міськради підтримали відповідну петицію, навіть заклали кошти – мільйон гривень на будівництво шляхопроводу і транспортної розв’язки на перетині Наукової та Княгині Ольги.

Згодом у колонці на Tvoemisto.tv депутат міськради, голова громадської організації «Наукова» Андрій Шевців наголосив, що вважає ідею з добудовою моста через Наукову недоцільною. Натомість інженер Філіп Шухевич переконаний, що цей міст допоможе оживити мікрорайон, який постає біля стадіону «Арена Львів», і що про це варто думати вже сьогодні. Детальніше – у матеріалі.

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!