На Львівщині відкрили одне з найбільших картоплесховищ в Україні

1754 0
У новозбудованому сховищі можуть зберігати більше 16 тисяч тонн картоплі.
Фото: Контінентал

Фото: Контінентал

У селі Чуква на Самбірщині компанія «Контінентал» відкрила сучасне картоплесховище. Будівництво тривало упродовж 10 місяців, інвестор вклав туди 111,4 млн грн. Нове сховище є одним з найбільших комплексів для зберігання картоплі в Україні. Про це повідомляють на сайті компанії.

Картоплесховище у Чукві розраховане на одночасне зберігання 16 тисяч тонн врожаю. Воно – наземне, зоноване на шість камер, кожна з яких має місткість 2 650 тонн. Картоплю зберігають насипом, у сховищі вона може перебувати до 10 місяців без найменшої втрати якості, кажуть у компанії.

Крім того, комплекс оснащений інноваційним вентиляційним обладнанням нідерландської компанії Mooij Agro. Завдяки йому там точно вимірюватимуть температуру, вологість та рівні вуглекислого газу.

Компанія «Контінентал» займається вирощуванням картоплі, зокрема, чипсових, насіннєвих та продовольчих сортів культури. Для зберігання використовують сучасні склади у Львівській та Тернопільській областях загальною потужністю 103 тисячі тонн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!