Україна

Британська розвідка назвала цілі ударів російських дронів по Україні

444 0
Цьогоріч метою повітряних ударів по Україні стали промислові об'єкти.
фото умовне

фото умовне

Британська розвідка повідомила, що цьогоріч росія змінила підхід до повітряних атак по Україні. Зокрема наразі країна-агресорка атакує промислові об’кєти. Про це пише видання «РБК-Україна». 

«Протягом лютого 2024 року Росія проводила кампанію за допомогою безпілотних літальних апаратів на українську інфраструктуру, включаючи електроенергетику. Українські сили ППО збивали дрони, але удари Росії, швидше за все, завдали шкоди українським електростанціям та електричним підстанціям. Ці атаки відбулися по всій Україні, завдавши шкоди регіональній енергетичній інфраструктурі, зокрема в Донецьку, Дніпрі та заході, аж до Львова», – вказують у виданні. 

Відтак, за даними британської розвідки, російські війська комбінували дрони-камікадзе, ракетні системи класу «земля-земля» та звичайну реактивну артилерію. Раніше ж, у 2022-2023 роках, агресорка вдавалась до обстрілів засобами авіації дальньої дії.

Читайте також: Внаслідок ранкової атаки рф на Одесу загинуло 12 осіб

«Цілком ймовірно, що Росія спробувала атакувати регіональні енергетичні об'єкти, щоб погіршити промисловість в Україні. Незважаючи на ці атаки, електромережа України підтримує стабільну роботу», – зазначили у Міноборони Британії.

Нагадаємо, що Головне управління розвідки повідомило про успішний прорив кіберфахівців у систему Міністерства оборони РФ за допомогою DDoS-атак. 

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!