Через трофі-рейди в Карпатах на громадян Польщі склали адмінпротоколи

2831 0
Організатором було польське туристичне агентство.
Фото: державна екологічна інспекція у Львівскій області

Фото: державна екологічна інспекція у Львівскій області

Вчора, 29 грудня, на території Самбірського району на власників позашляховиків, які прибули з Польщі, склали адмінпротоколи за незаконне проведення трофі-рейдів. Про це повідомили у державній екологічній інспекції у Львівській області.

«Зокрема, державними інспекторами виявлено факт заїзду 5 позашляховиків на територію природно-заповідного фонду в квартал 18 Дністрянського лісництва Старосамбірського ДЛГП «Галсільліс», включений до території новоствореного Національного природного парку «Королівські Бескиди», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Гори та джипінг. Автотрофі по бездоріжжю українських законів

На громадян Польщі склали протоколи, що передбачене статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім цього, з учасниками трофі-рейду було проведено роз’яснювальну роботу стосовно дотримання вимог природоохоронного законодавства при проведенні джипінгу на території України.

Читайте також: Потрібні правила. Як вирішити проблему із джипінгом у Карпатах

Нагадаємо, Трофі-експедиція «Карпатський кордон 2021» стала причиною гучного публічного скандалу. Tvooemisto.tv писало статтю про те, як нищаться Карпати, що не працює у законодавстві та пробували розібратися, як вирішити цю проблему.

Ми також провели дискусію 2 вересня, де представники різних сторін висловлювали свою позицію щодо джипінгу та збереження Карпат. Під час неї розглянули те, яких дій не вистачає з боку влади і як організувати природоохоронний захист та автотуризм на природних територіях. Повну версію дискусії зі всіма спікерами, які спробували обговорити вирішення цієї проблеми, дивіться за посиланням



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!