Через укус змії до реанімації потрапив 73-річний мешканець Львівщини

1563 0
Це вже не перший такий випадок цього тижня.
Фото: SURZet/Depositphotos

Фото: SURZet/Depositphotos

73-річний чоловік з Львівщини через укус змії потрапив до лікарні. Стан потерпілого – стабільно важкий. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління ДСНС України у Львівській області.

«7 червня, о 14:00, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення від чергової Дрогобицької центральної  лікарні №1, що в реанімаційне відділення потрапив чоловік, 1949 року народження, мешканець м. Дрогобича з діагнозом – укус змії лівої стопи», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Львівщині дитину вкусила змія. Як вберегтися

Додамо, що це вже не перший такий випадок цього тижня. Приміром, 6 червня до реанімаційного відділення Самбірської центральної районної лікарні госпіталізували 13-річного юнака, якого у праву гомілку вкусила змія. Так, Головне управління ДСНС України у Львівській області застерігає мешканців області бути обережними та уважними, відправляючись у ліс чи на природу. Також радять дотримуватися низки правил:

  • якщо випадково побачили плазуна поряд із собою – не панікуйте, не наближайтесь і не робіть різких рухів, а спокійно відійдіть.
  • у плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 метрів.
  • будьте уважні у місцях, де можна зустріти плазунів: висока трава, кущі, ліс.  
  • вирушаючи у ліс, краще взувати високе, щільне взуття, котре змія не прокусить.

 

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv розповідало про те, що робити при зустрічі зі змією. Голова Львівського відділення Українського герпетологічного товариства Тарас Гринчишин радить, перш за все, дезінфікувати місце укусу чи хоча б промити водою. Детальніше можна дізнатися за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!