Чому існує традиція освячувати вербу та скільки коштуватиме сміттєпереробний завод у Львові. Підсумки доби

1030 0
Нині 10 квітня та 411 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Ситуація на фронті: Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє, що російські війська використовують артилерію для компенсації своїх знижених наступальних можливостей. Аналітики зазначають, що українські та російські джерела обговорили зниження темпів російських наступальних операцій вздовж усієї лінії фронту, підтвердивши оцінку ISW, що загальний російський наступ наближається до кульмінації.

А також додають, що українські війська більш точні у виборі цілей, але, ймовірно, теж отримують вигоду від того, що перебувають в обороні в більшості районів, адже наступальні операції, як правило, викликають підвищені потреби в артилерійських засобах.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Відбито 58 атак на цих напрямках.

Українська авіація  та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 17 ударів по районах зосередження окупантів. Уражено 4 зенітно-ракетних комплекси, склад боєприпасів та 5 станцій радіоелектронної боротьби. Збито 6 ворожих БпЛА: 3 – типу «Ланцет», 2 – «Зала» та 1 – «Суперкам».

Ключові події:

1. Папа Римський у великодній промові помолився за мир в Україні і закликав росіян шукати правду. «Допоможи любому українському народові на дорозі до миру та вилий пасхальне світло на російський народ», – закликав Понтифік.

А також: Католицький великдень у Львові. Фоторепортаж. У римо-католицьких храмах Львова відбулися літургії.

2. Чому існує традиція освячувати вербу. Верба – це видимий прояв приходу весни. Збереження цієї традиції допомагає усвідомити прихід Бога у життя. Тримаючи галузку в храмі, усвідомлюється нове розуміння сенсу життя: здобути земний успіх попри все чи відчути смак служіння моєму Господу, що відкриває справжній сенс існування на землі.

На цю ж тему: «Не я б’ю, верба б’є». Як львів’яни освячували галузки верби. Головним звичаєм Вербної неділі вважають повну Церкву людей, які приходять з вірою причаститися до святості. Саме Вербною неділею розпочинається Страсний тиждень.

Читайте також: Де у Львові можна здати й отримати теплий одяг. Перелік локацій. Зокрема, це: «Емаус оселя», «Соціальна комора», Храм Положення Пояса Пресвятої Богородиці та Благодійний фонд Анни-Марії;

3. Скільки коштуватиме сміттєпереробний завод у Львові. На старті його вартість складала 35 мільйонів євро. До кінця цього року основний обсяг робіт буде виконаний, а з наступного почнуть завершувати біологічну рекультивацію.

На цю ж тему: У Львові встановлять ще кілька десятків вертикальних пожежних гідрантів. «Гідрант – це така сама споруда як і дорожній знак чи обмежувачі для паркування. Це об’єкт дорожньої інфраструктури, а не чиясь примха», – зазначив директор ЛКП «Львівводоканал» Дмитро Ванькович.

4. Скільки коштує МРТ та КТ у Львові та за яких умов обстеження безкоштовні. Середня вартість проведення МРТ становить 1 600 грн, а від НСЗУ її тариф відшкодування – 560 грн. Через це лікарням необхідно покривати витрати, які недоплачує держава втричі. Про це під час дискусії Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління охорони здоров’я ЛМР Марта Матюшко.

На цю ж тему: У Львові безкоштовно консультуватимуть дітей із хворобами печінки. У Всесвітній день печінки – 19 квітня, спеціалісти лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова консультуватимуть дітей із захворюваннями печінки і жовчних шляхів.

5. У Львові знайшли та врятували єнота, що заліз на дерево. Відео. Його доправили у Домівку врятованих тварин.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!