Чому в транспорті Львова може відхиляти Леокарт під час реєстрації проїзду

1766 0
Червоний хрестик і подвійний звуковий сигнал на валідаторі свідчить про відхилення реєстрації.
фото: лмр

фото: лмр

У Львові під час реєстрації проїзду загальною Леокарт на екрані валідатора можна побачити червоний хрестик та подвійний звуковий сигнал. Це означає, що реєстрацію відхилено. На сторінці «Електронний квиток Леокарт» розповіли, чому так може відбуватися. 

«Якщо на вашій картці утворився від'ємний баланс і її заблоковано системою – валідатор відхиляє оплату. Щоб розблокувати, необхідно поповнити ЛеоКарт і «погасити» мінус. Після поповнення має пройти орієнтовно від 10 хвилин (при наявності стабільного зв’язку з транспортним засобом) – система розблокує ЛеоКарт і ви знову зможете успішно валідувати свої поїздки», — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Чому пільгова ЛеоКарт може бути заблокована. Пояснення

Зокрема, при нульовому балансі пасажир має можливість завалідувати одну поїздку за рахунок депозиту, що закладений у системі і оплачується додатково при купівлі загальної ЛеоКарт. А далі необхідно поповнити використаний депозит, аби мати можливість знову успішно завалідувати свій проїзд:

«До прикладу: на балансі вашої ЛеоКарт 0 грн, із цією сумою ви зможете зареєструвати ще одну поїздку завдяки закладеному депозиту розміром 10 грн, але щоб далі валідувати проїзд потрібно поповнити рахунок на суму, яка покриє мінус на карті і дасть можливість оплатити наступні поїздки. Рекомендуємо поповнювати баланс на більшу кількість поїздок, щоб не турбуватися, чи вистачить коштів для здійснення успішної валідації та уникнути блокування картки».

Додамо, якщо загальна ЛеоКарт пошкоджена – валідатор «не бачить» картку і відхиляє реєстрацію поїздки. Картка із пошкодженим чипом не підлягає відновленню. 

Читайте також: Як карткою оплатити проїзд за двох пасажирів у транспорті Львова

Нагадаємо, безготівкова оплата проїзду у громадському транспорті Львова діє понад 3 місяці.  На сьогодні більшість пасажирів, понад 65%, їздять у громадському транспорті з ЛеоКарт. Загалом, транспортні картки мають понад 353 тис. людей. Зокрема, видано понад 251 тис. пільгових, учнівських і студентських ЛеоКарт. Також мешканці придбали понад 100 тис. загальних ЛеоКарт.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!