Загибель гірників на шахті «Львіввугілля» та в області планують звести реабілітаційний центр. Підсумки доби

328 0
Нині, 30 червня, та 858 доба героїчного спротиву агресії рф.
ФОТО УМОВНЕ

ФОТО УМОВНЕ

Акцент дня: Двоє гірників загинули на шахті «Львіввугілля». 29 червня на шахті «Відродження» ДП «Львіввугілля» о 13:20 під дією гірничого тиску сталось обрушення порід покрівлі. Внаслідок цього смертельно травмувалися гірники Андрій Кончук і Володимир Макогін.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу, за добу відбулося 117 бойових зіткнень, найгарячіша обстановка на Покровському напрямку, де ворог 41 раз атакував позиції Сил оборони. Українські повітряні сили та ракетні війська і артилерія уразили пункт управління окупантів, склад пально-мастильних матеріалів та три райони зосередження особового складу противника.

Читайте також: У Білорусі заявили про напруженість на кордоні з Україною. Начебто Київ стягує війська. З українського боку там начебто фіксують «нічим не обґрунтовану і поки що незрозумілу» активність.

Та: Як оновити військово-облікові дані. Пояснення. Це можна зробити до 16 липня.

Ключові події:

1. 40 тисяч учнів Львівщини можуть перейти на дистанційне навчання з вересня. Щоб продовжити навчання офлайн, потрібні зміни в постанові уряду.

На цю ж тему: Скільки уроків пропустили школярі Львова через повітряні тривоги. Більшість часу діти мають повноцінні уроки;

2. На Львівщині планують запустити віртуальну лікарню та звести реабілітаційний центр. Ці плани планують втілити в межах проєкту «Надія», які профінансують фінські інвестори. Зокрема, на 2025 рік планують початок будівництва фізичної лікарні та реабілітаційного центру.

Читайте також: У Львові створили Центр медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям. Центр зможе законтрактуватися та фінансуватися Національною службою здоров’я України, а також отримати більше пакетів медичних послуг;

3. У «Дії» можна буде подати декларацію про вибір лікаря. Надалі планують розширювати функціонал сервісу.

На цю ж тему: Медичні довідки для дошкільнят та учнів. МОЗ затвердило єдину форму. Сімейний лікар може направити дитину до лікаря-спеціаліста лише у разі виявлення порушень розвитку чи хвороб.

Та: Двоє людей на Львівщині опинилися в лікарні через укус змії. Як уберегтися. Потерпілі у стані середньої важкості;

4. Які річки Львівщини мають найгіршу та найкращу якість води. Перелік. Найнижча якість у річці Полтва – за вмістом розчиненого кисню, органічних, біогенних речовин, СПАР, летких вуглеводнів, нонилфенолів, пестицидів.

Читайте також: Львів’ян запрошують на виставку у Ботанічний сад. «Вже традиційно о цій порі ми презентуємо ще одну групу рослин, які дуже люблять сонечко. І це – сукуленти. Отже, цієї неділі, 30 червня, запрошуємо Вас відвідати виставку кактусів (і не тільки), яка відбудеться у нашому саду»;

5. Літо у Львові. Коли був найтепліший день за всю історію спостережень. Найхолодніше було вночі 2 червня 1977 року – 0,5° тепла, а найтепліше вдень 6 серпня 2012 року – 35,6° тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!