Київ

Чотири населених пункти Київщини отримали статус міст

697 0
В Україні більше немає селищ міського типу

В Україні набув чинності закон № 3285-IX, який передбачає дерадянізацію адміністративно-територіального устрою України. Білогородка, Бородянка, Гостомель та Коцюбинське стали містами. Про це повідомив Голова Інвестиційної ради Ірпеня і співзасновник Фонду відновлення Ірпеня Володимир Карплюк. 

Відповідно до закону, в країні зникає статус «селище міського типу». Тепер містом вважається населений пункт із багатоповерховою забудовою та населенням не менше 10 тис. осіб. 

Селище — населений пункт із садибною забудовою та населенням понад 5 тис. осіб. 

Село — населений пункт із садибною забудовою та населенням менш як 5 тис. людей.

У Бородянській громаді 26000 населення, у Гостомельській 30500, у Білогородській 27000, а в Коцюбинській 18000. 

За словами Володимира Карплюка, набуття нового статусу може посприяти відбудові та розвитку громад Київщини, а також розширить можливості громад у пошуку міст-побратимів в США та країнах Європейського Союзу.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!