Як виключатимуть світло під час похолодання та чи може бути повістка покаранням. Підсумки доби

1156 0
Нині 3 лютого та 345 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Ситуація на фронті: Диктатор володимир путін наказав своїм військам захопити всю територію Донецької та Луганської областей України до березня. За словами представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Черняка, уже є ознаки того, що росія готується до нового поштовху до захоплення Донбасу на сході країни.

«Ми помітили, що російсько-окупаційні війська передислокують на схід додаткові штурмові групи, підрозділи, озброєння та військову техніку», – каже він.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки окупантів на Стельмахівку, Невське і Білогорівку Луганської області та Верхньокам’янське, Миколаївку, Красну Гору, Парасковіївку, Бахмут, Іванівське і Курдюмівку – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 7 ударів по районах зосередження окупантів. Також наші захисники уразили пункт управління, склад боєприпасів противника та збили БпЛА типу «Мерлін».

Читайте також: Оповіщення про загрози через SMS на Львівщині. Чому вони не працюють. В ДСНС зазначили, що система вже достатньо налаштована, щоб розсилати інформацію про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій населенню на мобільні телефони, але зараз там проходять ще деякі додаткові налаштування. Водночас точний термін запуску оповіщень через повідомлення поки не називають.

Ключові події:

1. «Хто вчиняє такі злочини, має бути позбавлений права служити в ЗСУ». Військовий про організаторів п’яних вечірок. «Розглядати повістку як покарання – це приниження статусу військового. Це можуть мислити тільки цивільні, які уникають армію всіма можливими способами. Вручати повістки – це не вихід, їхня місце у в’язниці, де вони будуть нести покарання. Ті, хто це заявляє самі себе палять. Військова служба – це честь, обов’язок та велика відповідальність», – сказав у програмі Tvoemisto.tv «Акценти Твого міста» військовослужбовець Мирослав Откович.

На цю ж тему: У Львівській ОВА повідомили про роздачу повісток у розважальних закладах. Згодом інформацію видалили. За початковою інформацією ЛОВА у такий спосіб планували актуалізувати дані військовозобов’язаних. У коментарі Tvoemisto.tv су пресслужбі адміністрації зазначили, що ситуацію не коментуватимуть;

2. У «Львівобленерго» пояснили, чи буде менше світла через похолодання. «Наступного тижня нас чекають морози від -10 до -12 °C по прогнозу, що збільшить навантаження на систему, проте все буде залежати від генерації, яка буде задіяна на цей момент. Якщо буде достатньо генеруючої потужності і достатньо виділений ліміт, то ми не будемо вимикати світло під час білої зони», – пояснює технічний директор ПрАТ «Львівобленерго» Роман Іванців.

Читайте також: Чому у львів’ян може зникати вода, коли немає світла. Як зазначив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець у коментарі Tvoemisto.tv, практично всі потужності «Львівводоканалу» щодо видобутку і транспортування води забезпечені джерелами резервного живлення. Однак не завжди є можливість запускати генератори на насосних станціях на короткий термін;

3. Повітрофлотський проспект у Києві закликають перейменувати на проспект Європейського Союзу. Нову назву запропонував колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко. За його словами, зараз саме той час, щоб прибрати зі столичних топонімів сліди російського минулого, оскільки воно приносило Україні лише трагедії.

Читайте також: У Броварах почали прибирання території садочка, на який 18 січня впав гелікоптер. Мер Броварів Ігор Сапожко повідомив, що усіх вихованців садочка «Джерельце» влаштували до інших закладів дошкільної освіти;

4. У Львові назвали, на яких перехрестях найбільш та найменш забруднене повітря. Серед найбільш забруднених: пр. Червоної Калини – вул. Хуторівка, вул. Липинського – пр. Чорновола, вул. Личаківська – вул. Пасічна та інші.

Читайте також: У Львові висадили понад 200 тисяч сортових голландських тюльпанів. Важливо, що подаровані сорти тюльпанів підібрали так, щоб вони цвіли якомога довше – коли одні квіти відцвітуть, то інші лише починатимуть;

5. Весна прийде нескоро. Синоптики сказали, якої погоди львів’янам чекати в лютому. З 6 лютого почнеться похолодання. Загалом вночі температура сягатиме від -6 до -11° морозу, а вдень – від -3 до -8°C. Така тенденція буде продовжуватися приблизно до 13 лютого.

Читайте також: Лемур Байрактар та оленя Мія: В Київському зоопарку показали, як виросли народжені під час війни тварини. Минулого року у столичному зоологічному парку народилося 300 нових мешканців.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!