Чи потрібні Львову підземні переходи. Візуалізація

4805 3
Громадські активісти вважають підземні переходи в містах є потенційним джерелом небезпеки для життя і здоров’я людей.
фото: 032.uа, sai.gov.ua, firtka.if.ua

фото: 032.uа, sai.gov.ua, firtka.if.ua

Члени ГО «Зручне місто» підготували інформаційний буклет, присвячений проблемі підземних переходів у містах, та опублікували його на своїй сторінці в мережі Facebook. На їхню думку, підземок слід позбутися, а натомість облаштовувати пішохідні переходи з розумними світлофорами.

Активісти говорять, що підземні переходи є проблемою для маломобільних груп населення. За підрахунками, йдеться про майже 40% громадян.

Брак можливості вільного пересування сприяє соціальній ізоляції маломобільних груп.

Підземні переходи є традиційним джерелом небезпеки. За статистикою там часто трапляються злочини.

Читайте також: Центр Львова пропонують оточити пішохідним кільцем. Візуалізація

Однак в нашій країні поки що панівним залишається радянський підхід, говорять у ГО «Зручне місто»: спочатку розвиток інфраструктури для автомобілів, а потім – для всіх інших.

Громадські активісти переконують, що підземні переходи не є безпечнішими для пішоходів, бо ті все одно намагаються обирати коротші шляхи, аби перетнути вулицю.

Також вони спростовують кілька міфів, пов'язаних з підземками.

Читайте також: Місто, недружнє до водіїв. Чому у Львові їздять не за правилами, а як вийде

Вирішення проблеми активісти бачать у ліквідації підземних переходів, як це роблять у Києві та інших містах Європи. Натомість вони пропонують встановлювати на вулицях «розумні» світлофори та створювати центри керування дорожнім рухом. Підземка, на думку ГО «Зручне місто», може виглядати таким чином:

 


Читайте також:
17 Вересня, 2018 15:40
Vitaliy K Авторам рекомендую заробити на автомобіль, отримати досвід водіння років так з 3-4, і тоді писати статті про просторову рівністьі все решта..
6 Грудня, 2017 13:53
Анатолій Погоджуюсь з попереднім дописом...
Майже всі переходи у Львові проєкетовані в 70-80-х роках.
В теперішній час "підключивши голову" можна побудувати зручні переходи, і саме в тих місцях, де є критичнна необхідність.
P.S. Середня швидкісь пересування громадским транспортом ледве перевищує швидкість пересування пішки. І це в 21-му сторіччі, де кожна хвилина вагома.
Кожна ж лишня зупинка для автомобіля/автобуса це додаткова витрата пального і відповідно додаткові викиди в авмосферу.
28 Липня, 2017 11:00
Антон Це не активісти а душевно хворі люди, підземний перехід найбезпечніший спосіб перетину дороги, а для людей з особливими потребами в підземних переходах встановлюють ліфти.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!