«Чим більше росіян ми вб'ємо зараз, тим менше доведеться вбивати нашим дітям», – з останніх слів Романа Ратушного

7089 0
Роман брав участь в боях під Києвом, а потім вже в складі 93 омбр «Холодний яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом.
На фото Роман Ратушний

На фото Роман Ратушний

На війні загинув відомий київський активіст Роман Ратушний. Він брав участь у боях під Києвом, на Сумщині та під Ізюмом. Його тіло змогли забрати лише через кілька днів після загибелі. В одному зі своїх останніх дописів на Фейсбуці він нагадує, що війна з росіянами триває уже три сотні років, і якщо ми її виграємо – отримуємо час на відпочинок до наступної фази цієї боротьби.

Читайте також: Ви сподіваєтесь на армію, але й армія сподівається на вас

«Просто запам'ятайте: чим більше росіян ми вб'ємо зараз, тим менше росіян доведеться вбивати нашим дітям. Ця війна триває більше трьох сотень років. Коли ми її програємо, ми стаємо гарматним м'ясом для росіян. Коли ми її виграємо – отримуємо час на відпочинок до наступної фази цієї війни.

Якщо ви приймете цей факт, вам не потрібні будуть рожеві окуляри від Арестовича чи ваших улюблених аналітиків, які точно знають, коли помре черговий російський цар чи коли у русні закінчаться ресурси», – написав Роман Ратушний.

При цьому він казав, що ті, хто говорить, що не міг уявити широкомасштабну війну росіян проти України, лукавили. 

«Те, що ви не слухали – не означає, що ви не знали. Ви знали, але хотіли зберегти свій солом'яний світогляд від необхідності його перелаштовувати», – зазначив Роман Ратушний.

Він також наголошував, що допоки Збройні Сили вбивають «русню на фронті», потрібно «вбивати русню в собі» тим, хто ще не усвідомив, що росія – наш ворог і що ця війна триває століттями.

Читайте також: Святкуйте і насолоджуйтеся, живіть за себе і за нас! Зі «Щоденника з війни»

Нагадаємо, що у боях з росією загинув 24-річний київський активіст Роман Ратушний. Його тіло змогли забрати лише через кілька днів після загибелі. Інформацію підтвердили у його ГО «Захистимо Протасів Яр». «9 червня в бою під Ізюмом загинув лідер нашої громади, голова ГО «Захистимо Протасів яр» і розвідник 93 омбр «Холодний яр» – Роман Ратушний. Ромчик був кращим з нас, відчайдухом, який завжди був першим в будь-якому бою і ніколи не проявляв страху. Так сталося, що в його останньому бою, він був в розвіддозорі в складі бойової групи і загинув під час виконання бойового завдання», – йдеться на сторінці.

З першого дня повномасштабного російського вторгнення Роман брав участь в боях під Києвом, а потім вже в складі 93 омбр «Холодний яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом.

Деталі про похорон повідомлять згодом. Допомогти матері Романа можна за номером картки: 5168 7554 4793 7745 (Поваляєва Світлана Вадимівна).

Додамо, що Роман Ратушний став відомим під час низки акцій протесту проти забудови Протасового Яру у Києві. Він був головою ініціативи, а потім і громадської організації «Захистимо Протасів Яр». Крім цього, Ратушний також отримував підозру під час заворушень біля Офісу президента на акції на підтримку активіста Сергія Стерненка. Тоді у будівлі вибили вікна та спалили двері.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!