Цієї ночі на Львівщині збито усі 5 «шахедів» та «чорний список» тих, хто самовільно зайняв землі Львова. Підсумки доби

1267 0
Нині 19 червня та 582 доба героїчного спротиву агресії рф.
Умовне фото

Умовне фото

Акцент дня: У Львові створили «чорний список» фірм та осіб, які самовільно зайняли комунальні ділянки. Зокрема, туди увішли ТзОВ «Львівська автоколона №2207», яке привласнило комунальну землю площею 9,44 га на вулиці Конюшинній, 28, 30; Два випадки на вулиці Єрошенка, 25, де самовільно захопили 0,13 га землі при дорозі, яка веде до СКА; На Єрошенка, 30 зафіксували використання землі природно-заповідного та природоохоронного призначення – понад 3 га на території пам’ятки природи «Кортумова Гора»; В Брюховичах під час обстеження земель комунальної власності з'ясували, що на ділянці викопали штучну водойми, а також змінили категорію земель та цільове призначення.

Ситуація на фронті:  Цієї ночі на Львівщині двічі оголошували повітряну тривогу. Перший раз – о 02:37, відбій – о 03:35. Як повідомляв голова Львівської ОВА Максим Козицький, у повітряному просторі Львівської області фіксували ворожі безпілотники. Спочатку «шахеди» прямували на Буськ, потім – їх фіксували на околицях Львова.

Другий раз сигнал небезпеки пролунав– о 04:29, відбій – о 05:24. Ворожий безпілотник рухався на Поморяни, потім – був між Олесько та Бродами, у Новому Яричеві. Курсом – на Дубляни та Малехів.

За словами Козицького, під час першої нічної атаки «шахедів» на Львівщині постраждав 47-річний чоловік у Малехові – чоловік отримав різані рани. Медики надали йому допомогу на місці. Обійшлося без госпіталізації. Як додав мер Львова Андрій Садовий, у Малехові пошкоджено багатоповерховий житловий будинок. Вибито 20 вікон. Пошкоджено офісне приміщення. Тут госпіталізували охоронця, стан середньої важкості. У приватному секторі вибито вікна у 5 будівлях.

Загалом, за даними голови Львівської ОВА, воїни протиповітряної оборони знищили 5 з 5 «Шахедів», які атакували Львівщину цієї ночі. За інформацією від ПвК «Захід» станом на 05:55, під час першої нічної тривоги, яка тривала з 02:32 по 03:35 19 червня, у повітряний простір Львівщини зайшли 4 ворожі безпілотники. Під час другої тривоги, яка тривала з 04:27 по 05:24, нашу область намагався атакувати ще один «Шахед».

За даними Генштабу, за добу відбулося 113 бойових зіткнень. Найгарячішою залишається ситуація на Покровському напрямку, де кількість ворожих штурмів досягла 37. Також російський агресор активізувався на Краматорському напрямку. Протягом доби загарбники здійснили шість спроб наблизитися до мікрорайону Новий Часового Яру.

Читайте також: У застосунку «Резерв+» з’явився QR-код. Для чого він потрібен. Також у додатку доступна функція «Виправити дані онлайн» для двох випадків: 1. Якщо військовослужбовець досі перебуває на обліку – для тих військовослужбовців, чий актуальний статус не відображався у реєстрі «Оберіг»; 2. Якщо дані не знайдено – для усіх військовозобов’язаних, хто отримав таке сповіщення в застосунку Резерв+.

Та: Як допомогти Збройним силам сьогодні. Добірка зборів.

А також: Військовий передав власне житло для створення дитячого будинку на Львівщині.

Тема дня: Від Високого замку до Цитаделі. Хронологія укріплень Львова у фактах і згадках. У цій публікації кандидатка архітектури, доцентка кафедри дизайну та основ архітектури Національного університету «Львівська політехніка» Ольга Оконченко та старший викладач кафедри дизайну і технологій Київського національного університету культури і мистецтв Ігор Оконченко, які понад 20 років займаються дослідженням оборонних споруд, подають хронологію, як формувались оборонні споруди Львова.

Ключові події:

1. Українці тепер не платитимуть за роумінг у ЄС. Також перевагами спільної роумінгової зони зможуть скористатись і користувачі європейських операторів, які подорожують в Україну.

Читайте також: Мустафу Найєма звільнили з посади керівника агентства відновлення та розвитку інфраструктури. Раніше чиновник написав заяву на звільнення за особистим бажанням.

Та: В Києві стріляли у казахського опозиціонера. Постраждалим виявився журналіст Айдос Садиков;

2. Яка кількість вакансій у Львівському центрі зайнятості та скільки ветеранів працевлаштовано.  За весь час з початку повномасштабного вторгнення до Обласного центру зайнятості звернулось близько 1300 ветеранів. Працевлаштувати з них вдалось 18%.

Читайте також: Чи почуваються учні безпечно в школах Львова. Результати дослідження. 7% опитаних дітей вказали, що постійно відчувають тривогу під час навчального процесу.

Та: У Києві створять центр денного догляду для людей старшого віку. Він стане першим подібним закладом у Києві;

3. У тендері на будівництво метро на Виноградар бере участь лише одна компанія. Вона запропонувала виконати роботи за 13,79 млрд грн при очікуваній вартості 13,96 млрд грн.

Читайте також: На території Львівського нафтомаслозаводу планують збудувати нову школу. Для цього відведені дві окремі земельні ділянки. Ця школа буде на 720 учнів і садок на 50 дітей.

Та: У Львові відновили роботу паркоматів на паркувальних майданчиках, але можливі перебої. Вони не працювали з 10 червня через відсутність звʼязку із сервером;

4. Чому із Нідерландів Львову передали лілії, а не тюльпани. Більшість лілій розквітнуть вже у липні.

Читайте також: У Львові знову відбудеться свято музики. Програма. Свято об’єднує аматорів та професіоналів на сценах по всьому місту. Однією з ключових ідей Свята музики у Львові є максимальне наближення музики до людей, тому вхід на усі заходи фестивалю є безоплатним.

Та: Україна – Словаччина. Де дивитися другий матч збірної на Євро-2024. Матч відбудеться вже 21 червня о 16:00 у Дюссельдорфі на Merkur Spiel-Arena;

5. У Львові відновлюють мозаїку, яку знищили минулого року. Над твором працює команда художників під керівництвом викладача Львівської національної академії мистецтв Василя Сивака.

Читайте також: Де у Львові можна побачити мурали на честь захисників. Фото.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!