Де в Україні найбільше вакансій, яка ситуація у Львові і кого шукають роботодавці

1112 0
Дві третини вільних робочих місць зосереджені лише у пʼяти областях.
Фото: Pexels

Фото: Pexels

В Україні упродовж останнього часу зростає кількість вакансій на сайтах пошуку роботи. Однак, як зʼясували експерти платформи відкритих даних Опендатабот, ситуація в регіонах дуже різниться, а дві третини вільних робочих місць зосереджені лише у пʼяти областях. 

«Майже дві третини усіх вакансій (62%) припадає на 5 регіонів: Київ та Київська область – 33 283 (32%), Дніпропетровська –9831 (10%), Львівська – 9705 (9%), Одеська – 6927 (7%) та Харківська – 3732 (4%)», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Львівській міськраді є майже 200 вакансій. Які вимоги до кандидатів

Кого шукають роботодавці

Цікаво, що у серпні, порівняно з липнем, роботодавці частіше пропонували роботу пенсіонерам, ветеранам та людям із досвідом.

Окрім того, перед початком навчального року побільшало пропозицій в категорії «Освіта та наука». Зокрема, у 1,5 рази зросла кількість пропозицій для вчителів англійської мови та математики.

Найбільші зарплати, як і раніше, залишаються у медіабаєрів – 55 тисяч грн, та водіїв-міжнародників – 42,5 тисяч грн.

Натомість в останній місяць літа на 3% поменшало нових та оновлених резюме.  Загалом частіше їх розміщували жінки  -  у 1,6 більше за чоловіків.

Яка ситуація на ринку ІТ

На ринку ІT в Україні спостерігається криза. Кількість резюме зростає, водночас попит є значно меншим. 

«Загалом у серпні рекрутери опублікували 10,2 тисячі вакансій, а свій профіль активувало 19,4 тисячі кандидатів. Це найбільший розрив між опублікованими профілями і вакансіями», – розповідають аналітики. 

Читайте також: Які вакансії на Львівщині є актуальними та яку зарплату пропонують

Найбільше вакансій, як й у липні, публікується для маркетологів (12%), JavaScript(7%), Sales (5,6%) та PHP (4,5%).

Нагадаємо, у Львівському обласному центрі зайнятості розповіли про актуальні вакансії на Львівщині станом на вересень. 

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!