«єЧерга» для перетину кордону автобусами та що зміниться для львів’ян з 1 серпня. Підсумки доби

1837 0
Нині 30 липня та 522 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото умовне

Фото умовне

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за минулу добу відбулось 36 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 10 ударів по районах зосередженнях противника. Уражено артилерійський засіб на вогневій позиції, склад боєприпасів та станцію радіоелектронної боротьби. Збито 4 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Читайте також: На скільки днів військовий може піти у відпустку за сімейними обставинами. Пояснення. Відповідно до нового Закону України щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану кожному дається до 10 днів відпустки за сімейними обставинами на рік.

Та: Як військовим отримати безоплатне тимчасове житло у Львові. Перелік документів. У разі затвердження заяви та долучення всіх необхідних документів, заявнику видадуть талон на поселення.

Ключові події:

1. У Львові вшанували пам’ять загиблих в Оленівській колонії. Фото. Зокрема, на Полі почесних поховань 86-А Личаківського кладовища зібралися родичі, друзі загиблих, духовенство, щоб поставити квіти і запалити лампадки на могилах новітніх Героїв України, серед яких загиблі в Оленівці.

Читайте також: До Дня Незалежності деякі українці отримають виплати. Кого це стосується. Ветерани війни, постраждалі від нацистських переслідувань, люди, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, отримають від 450 грн до 3 100 грн.

Та: У Львові відбудеться патріотичний забіг. 26 серпня учасники долатимуть обрані дистанції у Стрийському парку;

2. Що зміниться для львів’ян з 1 серпня. Йдеться про: нові автобусні маршрути, зміну курсування потягу Львів – Рахів, деякі вулиці Львова знову відкриють для проїзду транспорту, зміни виплати для ВПО, воєнний стан та мобілізацію, довоєнні податки, одноразові доплати пенсіонерам.

Читайте також: На Львівщині зросла кількість вільних вакансій. Яку роботу та зарплату пропонують. Влітку найбільший попит залишається на швачок (550 вакансій, максимальна зарплата – 20 тис. грн), слюсарів різного профілю (400 вільних робочих місць, найбільша винагорода – 20 тис. грн), водіїв автотранспортних засобів (340 пропозицій роботи, найвища зарплата – 60 тис. грн), кухарів (250 вільних місць праці, максимальна оплата праці – 21 тис. грн);

3. На Львівщині хочуть відремонтувати дорогу за понад 318 млн грн. У Львівській ОВА погодили проєктну документацію на капітальний ремонт автомобільної дороги місцевого значення Славське – Вигода.

Читайте також: «Укрзалізниця» змінила курсування «гірських шатлів» зі Львова. Рух зі Львова до Яремче, Татарова-Буковеля, Ворохти й Рахова змінять через ремонт на залізниці;

4. В Україні почнуть тестувати послугу «єЧерга» для перетину кордону автобусами. Запис буде доступний з 31 липня. Відповідно, щоб перетнути цей пункт пропуску з 1 серпня водіям чи логістам потрібно зареєструвати автобус в системі «єЧерга» та власне приїхати до кордону в зазначений у маршруті час. У міністерстві зазначають, що відповідна послуга буде стосуватись лише регулярних рейсів.

Читайте також: У Львові автобус №6а змінить свій маршрут. Як курсуватиме. «Зміна схеми руху маршруту №6а і запуск його по вул. Шевченка відбудеться разом із запуском маршруту №49, для того, щоб комплексно врегулювати транспортне сполучення з мікрорайоном Рясне-2. Тому, поки що, маршрут №6а курсуватиме по звичній схемі», – повідомив директор департаменту міської мобільності і вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

На цю ж тему: У Львові курсуватимуть нові автобусні маршрути. На початку серпня новий маршрут №84, а також оновлений №17 забезпечать сполучення мешканців Львова і смт Рудно з лікарнею святого Пантелеймона, що на вул. Миколайчука, та лікарнею святого Миколая, що на вул. П.Орлика;

5. На Львівщині оцифрують давній дерев’яний храм і унікальний іконостас. Музей сакрального мистецтва XVI-XVIII століття «Староскварявський іконостас XVI-XVIII ст.» відкрито 11 жовтня 2015 року, у приміщенні церкви св. архистратига Михаїла.

Читайте також: Якою буде погода у Львові у неділю. Прогноз синоптиків. Удень попереджають про короткочасні дощі, грози. Вітер південно-західний, 7 – 12 м/с. Уночі 12 – 17° тепла, вдень підніметься до 26°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!