Держінспекція архітектури погодила будівництво сміттєпереробного заводу у Львові

2179 0
Потужність майбутнього заводу становитиме 240 тисяч тонн відходів на рік.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Державна інспекція архітектури та містобудування України видала дозвіл на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові. Про це повідомили у департаменті містобудування ЛМР.

У міськраді нагадують, що потужність майбутнього заводу становитиме 240 тисяч тонн відходів на рік. Збудують його біля очисних споруд «Львівводоканалу» на вул. Пластовій, 13. Наразі там тривають підготовчі роботи.

Як повідомив раніше Тvoemisto.tv керівник ЛКП «Зелене місто» Тарас Калужний, будувати сміттєпереробний завод у Львові почнуть у жовтні.

Він додав, що наразі підрядник – польська компанія Control Process S.A, ознайомлюється із ділянкою на Пластовій,13 та вносить певні зміни в технологічну частину проєктування. Також у ЛКП очікують усіх погоджень і дозволів на початок будівельних робіт.

Він також пояснює, що влітку будівельні роботи не розпочали через затяжну підготовку документів. 

Наразі на Пластовій уже рік працює компостувальна станція. ЛКП «Зелене місто» у квітні уклали першу угоду через систему ProZorro про продаж компосту і визначили ціну за тонну добрива у 309 гривень.

Читайте також: Сміттєпереробний завод у Львові почнуть будувати у жовтні

Нагадаємо, у лютому 2018 року у Львові оголосили тендер на проєкт сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій,12. На початку червня міський голова Львова Андрій Садовий підписав угоду з Європейським банком реконструкції і розвитку про надання кредиту на 35 млн євро для будівництва сміттєпереробного комплексу та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Тендер на будівництво оголосили 9 червня. На перший етап тендеру пропозиції подали 12 компаній. До другого етапу тендеру пройшли 5 компаній. Наприкінці 2018 року міськвиконком погодив проєктування майбутнього комплексу. Після того, ЄБРР затвердив переможця міжнародного тендеру на будівництво механіко-біологічного комплексу з переробки відходів у Львові. Генеральним підрядником тоді став консорціум компаній WTT Netherlands BV – Axis Industries UAB (Нідерланди, Литва).

Мешканці району натомість неодноразово перекривали вулиці, виходили на протести та зверталися до суду, виступаючи проти заводу, оскільки вважають його екологічно небезпечним. Водночас проєкт заводу вже пройшов державну експертизу та отримав позитивний висновок Мінекології про його безпечність.

Натомість на місці Грибовицького сміттєзвалища планують створити парк.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!