На порталі «Дія» запустили 4 нові послуги

2070 0
Загалом на порталі державних послуг Дія нині доступні 27 державних послуг та інформація із шести реєстрів в особистому Електронному кабінеті громадянина.
Фото: itc.ua

Фото: itc.ua

Міністерство цифрової трансформації презентувало 16 нових електронних послуг та сервісів у застосунку та на порталі Дії. Загалом на порталі державних послуг Дія нині доступні 27 державних послуг та інформація із шести реєстрів в особистому Електронному кабінеті громадянина. Про це інформує пресслужба ЛОДА.

У додаток додали ще чотири послуги:

  • будівельні послуги (це можливість почати та завершити будівництво об’єктів онлайн, що належать до категорії СС1 (кафе, приватні будинки, малі споруди)
  • оновлена реєстрація ТОВ онлайн
  • єМалятко онлайн (які раніше були доступні у пологових та ЦНАПх переводять в онлайн)
  • реєстрація місця проживання дитини до 14 років (наразі ця послуга доступна лише у Києві та Харкові. Але поступово буде запущена по всій Україні)

Читайте також: Зеленський заявив, що держустанови з наступного року не зможуть вимагати паперових довідок

У мобільному застосунку Дія доступні 6 цифрових документів: ID-картка, біометричний паспорт, водійське посвідчення, техпаспорт, страховий поліс, студентський квиток.

Українці також можуть передавати копії документів (паспорт, ІПН, свідоцтво про народження). З’явилася можливість надіслати технічний паспорт на авто іншій людині. У застосунку тепер і три нові документи – свідоцтво про народження дитини, довідка внутрішньо переміщеної особи та цифровий ІПН (податковий номер). Також тут відображаються штрафи ПДР та борги за виконавчими провадженнями. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!