Для львів’ян відкрили онлайн-доступ до всіх ухвал міськради від 1990 року

1623 0
Львів – перше місто України, яке розмістило у відкритому доступі на сайті міської ради всі прийняті ухвали, починаючи з 1990 року.
Фото: bc-news.com.ua

Фото: bc-news.com.ua

«Оприлюднення на сайті триває з 2002 року, тобто з четвертої каденції. Перші три зберігались лише в архівах, – пояснює керівник управління «Секретаріат ради» ЛМР Юрій Лукашевський. – Відтак, ми хотіли забезпечити львів’янам доступ і до цих документів, тож оцифрували 3361 ухвалу. Спільно з міським архівним відділом ми сканували й фотографували їх, пізніше розпізнавали й вичитували і після цього опублікували в текстовому варіанті на сайті».

Читайте також: Оплата комунальних послуг онлайн: 5 інструментів для львів’ян

Зараз на сайті Львівської міської ради доступні всі ухвали, прийняті 7-им скликаннями депутатів. Йдеться про загалом 17 108 документів. Як зазначив Юрій Лукашевський, оцифровано й оприлюднено не лише текст ухвал, а й усі додатки до них. «Зараз львів’яни мають можливість зайти на сайт Львівської міської ради і відшукати ухвали щодо будь-якого питання, яке їх цікавить. Це може бути корисно також історикам чи дослідникам», – додає Лукашевський.

Перелік ухвал за скликаннями можна знайти за посиланням на сайті Львівської міської ради: http://city-adm.lviv.ua/lmr/docs/decisions-by-session

За матеріалами прес-служби ЛМР

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!