До підпалу авто львівської журналістки Радіо Свобода причетні поліцейський і контрабандист

1854 0
Прокуратура підготувала їм повідомлення про підозру.
Фото: Василь Терещук/Фейсбук

Фото: Василь Терещук/Фейсбук

Головна прокурорка Львівської області Ірина Діденко повідомила сьогодні, 11 лютого, про те, що встановлено можливих замовника та посібника у підпалі автівки львівської журналістки Радіо Свобода Галини Терещук.

Ірина Діденко каже, що підписала повідомлення про підозру.

У замовленні підпалу підозрюється 48-річний безробітний, раніше судимий львів'янину, відомий у кримінальному світі за контрабандні схеми і розкрадання палива із Львівської залізниці.

Читайте також: У мережі опублікували відео підпалу машини львівської журналістки

У пособництві замовнику підозрюється 43-річний старший оперуповноважений кримінальної поліції, майор Франківського відділу поліції ГУ НП у Львівській області, який 22 роки працює в поліції. Його підозрюють у змові із замовником, підшукуванні виконавця, підбурюванні його до вчинення злочину та у передачі коштів за виконану «роботу». Поліцейського оголосили у розшук.

«Підписала також клопотання про обрання першому фігуранту запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, стосовно іншого зловмисника – клопотання про надання дозволу на затримання і доставлення до суду для обрання аналогічного запобіжного заходу», – говорить Ірина Діденко.

За її словами, від 7 лютого кримінальне провадження для подальшого слідства і оперативного супроводу передано до УСБУ в Львівській області. Ідеться про ч.2 ст.347-1 КК України – умисне знищення або пошкодження майна журналіста (від 6 до 15 років позбавлення волі).

Нагадаємо, у ніч на 30 січня невідомий чоловік у масці підпалив автівку львівської журналістки Радіо Свобода Галини Терещук. Як розповідала Галина Терещук у коментарі Tvoemisto.tv, раніше вона не отримувала жодних погроз чи попереджень. Також вона відкидала версію помсти.

Пізніше правоохоронці затримали в Одесі 19-річного студента із Хмельниччини, підозрюваного у підпалі. Його доставили у Львів для допиту у справі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!