Роман Кечур про те, як людям в тилу пережити війну та у Львові продають апартаменти в гуртожитку. Підсумки доби

1156 0
Нині 28 жовтня та 612 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото ілюстративне: Getty Images

Фото ілюстративне: Getty Images

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 60 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 9 ударів по районах зосередження противника та ще 4 – по його ЗРК. Уражено 8 артилерійських засобів, 2 склади боєприпасів, важку вогнеметну систему залпового вогню ТОС-1А «Солнцепек» та 3 ворожих засоби протиповітряної оборони.

Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області та наступальні операції на Мелітопольському напрямку, завдають ворогу втрат, закріплюються на досягнутих рубежах.

Читайте також: Дружини військових зібралися на мітинг під Львівською ОВА. За словами пікетувальниць, військових, які зараз на війні потрібно замінити, щоб дати їм можливість відновитися.

Та: Кабмін підвищив оплату безробітним, які беруть участь в проєкті «Армія відновлення». Сума зросла від рівня мінімальної зарплати (6 700 грн) до 10 050 грн.

Акцент дня: Людям у тилу часом психологічно важче, аніж їхнім рідним на передовій. Війна – це стрес, від якого залишаються психологічні травми в багатьох людей. Однак чимало українців не можуть розпізнати та прийняти психологічні проблеми, породжені війною. Психотерапевт, завідувач кафедри психотерапії Українського католицького університету Роман Кечур розповів, чому українці зараз переживають стрес, як розпізнати в собі травму та чому в тилу люди інколи психологічно страждають більше за тих, що на передовій.

Ключові події:

1. Коломойському продовжили арешт. Що відомо. Суддя постановила провести олігарху повне медобстеження у СІЗО.

Читайте також: ДБР проводить обшуки в Київських ТЕЦ. Причину візиту слідчих у міській адміністрації вважають незрозумілою.

Та: Голові НСЗУ Наталії Гусак оголосили підозру. Вона відреагувала. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу;

2.  Нардепа Дубневича зобов’язали примусово доставити до суду. Наступне судове засідання призначили на 2 листопада. Депутата підозрюють в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку.

Читайте також: Справу скандального блогера з Дрогобича скерували до суду. Чоловіку загрожує позбавлення волі до 8 років з конфіскацією майна.

Та: Раптово помер депутат Львівської міськради Юрій Ломага. Йому було 47 років;

3. Львівщина – на другому місці за кількістю вакансій в Україні.  Перше місце за кількістю вакансій посіла Київщина (35 119), а третє, після Львівщини (7 300), Дніпропетровська область (7 190).

Читайте також: Із Львівщини планують запустити нові потяги до Польщі. Зокрема, до кінця року Хирів – Старжава – Санок. Крім того, наступного року планується запуск залізничного сполучення на ділянці Хирів – Нижанковичі – Перемишль та будівництво колії 1435 мм до міста Самбір.

Та: 77-річна львів’янка встановила рекорд під час написання радіодиктанту національної єдності. 77-річна жінка жодного разу не пропустила радіодиктант національної єдності. Цьогоріч писала його вже 23 раз, більше десяти разів результат у неї був ідеальним;

4. На Татарці в Києві під загрозою знищення історична будівля 1906 року. Через зволікання Київської міської ради з прийняттям відповідного рішення.

Читайте також: У Львові досі продають апартаменти, які облаштували в гуртожитку. У Львівській обласній прокуратурі Tvoemisto.tv повідомили, що в Державну інспекцію архітектури та містобудування України скерували звернення. У зв’язку з цим проведуть перевірку, за результатами якої вирішать, чи буде зареєстроване кримінальне провадження.

Та: Голосківське кладовище розширять. На це виділять 1,5 млн грн. Відповідне рішення ухвалили під час пленарного засідання сесії ЛМР ще 23 серпня цього року.

Окрім того: У Львові два автобусні маршрути курсуватимуть по-новому. Йдеться про маршрути №19 і № 21;

5. Українці переходять на зимовий час. Коли переводити стрілки. У 2023 році українці перейдуть на зимовий час 29 жовтня о 4:00. Стрілки годинника потрібно буде перевести на одну годину назад.

Читайте також: Екологи пропонують створити біля Феофанії в Києві заповідник «Вікова діброва». Петиція. «Не заповідних дібров такого віку (200 років) зараз практично нема в Україні, всі вони зрубані»,– наголошують екологи.

Погода у Львові: Якою буде погода на вихідних у Львові. Прогноз синоптиків. У Львові та області 28 жовтня короткочасні дощі. Вдень 10 – 15° тепла. 29 жовтня: без істотних опадів. Уночі 4 – 9° тепла, вдень 13 – 18°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!