Мер Львова пояснив російськомовний контент на каналі своєї дружини

2963 0
Йдеться про новинний канал 24, яким керує дружина міського голови.
Скріншоти з YouTube-сторінки 24 каналу

Скріншоти з YouTube-сторінки 24 каналу

Міський голова Льовова Андрій Садовий під час інтерв’ю «Твого міста» прокоментував матеріал новинного каналу 24, яким керує його дружина Катерина Кіт-Садова. Вже протягом тривалого часу на сторінці цього каналу в YouTube виходить контент російською мовою.

Читайте також: Андрій Садовий: «Зростання економіки – це кількість будівельних кранів у місті!»

Скріншоти з YouTube-сторінки 24 каналу

Відповідаючи на питання ведучого Tvoemisto.tv про клікбейт і контент російською, міський голова сказав:

«Це канал, який сьогодні має найбільше поширення в росії. Український контент, який там є, сьогодні робить унікальну річ для нашої держави. Це в 10 разів більше, аніж телеканали, які фінансують за рахунок державного бюджету. Так, моя дружина є засновницею, це легальний бізнес. Із цього родина отримує певні прибутки. А що, ви думаєте я можу утримувати родину на 60 тисяч гривень зарплати? Це буде мені дуже важко. Я в цьому відвертий. У мене заступники отримують набагато більшу зарплату, ніж я».

На уточнююче питання, чи вважає мер клікбейтними такі заголовки, як «Володя, теперь подожди», «Залужный раскрыл карты» тощо, він відповів:

«Так, це йде на росію, там це дивляться, це фактично погоджене з багатьма спеціальними службами нашої держави. Пропаганда в росії також має робитися, їх також треба переконувати, перевербовувати. Але ви можете ці питання поставити редакторам, які працюють, тому що ні я, ні моя дружина принципово туди не пхаємося. Ви ж це добре знаєте».

Читайте також: Садовий сказав, чи звернеться до суду щодо ділянки навколо колишнього Винниківського озера

Як Львів пережив минулий рік, чи має місто план на 2024-ий, як змінилась його роль у другий рік повномасштабної війни. У великому інтерв’ю з міським головою Львова Андрієм Садовим ми поговорили про це, а також про великі проєкти в місті, як-от електронний квиток, реабілітаційний центр «Незламні», Меморіал Героям на Личакові та реконструкцію вулиці Миколайчука. Мер також відповів на питання про бізнес Григорія Козловського у Винниках, відкриття у Львові компанії Philip Morris, яку НАЗК внесло в список бізнесів-спонсорів тероризму та відкриття аеропорту у Львові. Читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!