Ірину Фаріон поновлять на посаді професорки Львівської політехніки

1300 0
Також суд стягнув на користь позивачки заробіток за період вимушеного прогулу.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Львівський апеляційний суд постановив поновити на посаді професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук «Львівської Політехніки» Ірину Фаріон. Про це повідомили на засіданні 29 травня, на якому було присутнє Tvoemisto.tv

Окрім того, колегія суддів постановила стягнути на користь позивачки заробіток за період вимушеного прогулу, який становить понад 123 тис. 927 грн. 

Попри рішення суду на її користь, науковиця зазначила, що наразі думає, чи повертатися на це місце роботи. 

«Я думаю над цим. Думаю над цим через те, що там є дуже багато сил, які б не хотіли, щоб я повернулась в університет. Але мені дуже подобається іти проти тих сил, яким я не подобаюсь», – вказала мовознавиця.

Натомість представник «Львівської Політехніки» після засідання заявив, що його сторона буде думати над наступними кроками вже після публікації повного тексту рішення суду. 

Також додамо, що постанову апеляційного суду все ще можуть оскаржити у Верховному суді. 

Раніше Ірина Фаріон заявляла, що, у разі програшу у апеляційній інстанції, вона звертатиметься до Європейського суду для оскарження рішення про її звільнення.

Читайте також: Організаторка мітингу проти Фаріон: «Не з усіма гаслами я згодна»

Нагадаємо, що мовознавицю та екснардепку Ірину Фаріон звільнили з Львівської політехніки. Скандал навколо мовного питання, повʼязаний з Іриною Фаріон, розгорівся нещодавно після того, як мовознавиця та екснардепка в інтервʼю журналістці Яніні Соколовій сказала, що не вважає українцями тих захисників, які розмовляють російською. В основному йшлось про бійців бригади «Азов».

Студенти університету наголосили, що не підтримують таку позицію та вимагали правоохоронців розглянути ситуацію. Зокрема, 14 листопада, у Львові майже 2000 осіб вийшли на протест під головний корпус «Львівської Політехніки». Вони вимагали звільнення Ірини Фаріон та її публічного вибачення. Tvoemisto.tv відвідало цей протест і запитало в учасників про мету їхнього зібрання. Зокрема, чому вони вимагають звільнення Ірини Фаріон та якими будуть дії адміністрації вишу після цієї акції. Читайте за посиланням.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!