Київ

ФДМУ повертає у держвласність 214 гектарів землі на Київщині

565 0
Очікується арешт ще 20 ділянок
Умовне фото / Unsplash

Умовне фото / Unsplash

Призначений Фондом держмайна ліквідатор оскаржує в судовому порядку незаконне відчуження 214 гектарів державних сільгоспземель та нерухомості загальною площею 7 тис. кв метрів в м. Бориспіль (Київська область). Про це повідомляє ФДМУ.

«Раніше ці сільгоспугіддя належали ДП “Бориспільське” – колишньому військовому радгоспу. Крім землі, держпідприємство також володіло нерухомістю загальною площею більше 7 тис. кв м в місті Бориспіль. На момент передачі ДП «Бориспільське» від МінАПК до сфери управління ФДМУ з’ясувалось, що підприємство в період з 2004 по 2013 рр. було позбавлено всіх активів різними шляхами, зокрема, через створення боргів», – говорить Віталій Жаріков, директор Департаменту відновлення платоспроможності та припинення діяльності підприємств ФДМУ.

Призначеному Фондом ліквідатору вдалось розшукати втрачені активи та розпочати процедуру доведення незаконності їх відчуження. В результаті, у квітні поточного року було ініційовано кримінальне провадження щодо повернення землі у держвласність і вже у червні 2023 ухвалою Святошинського районного суду м. Києва за клопотанням прокуратури накладено арешт на 159 земельних ділянок, арешт ще 20 ділянок очікується після уточнення.

Стосовно нерухомості загальною площею 7 тис. кв м за фактом незаконного відчуження нерухомого майна також ініційоване кримінальне провадження Головного Управління Національної поліції по м. Києву. Фонд також сподівається повернути їх у держвласніть, після чого виставити на торги на відкритому аукціоні, а отримані гроші перерахувати до держбюджету.

Нагадаємо, суд повернув громаді ділянки лісогосподарського призначення загальною площею 267 га та вартістю 902 мільйони гривень на території Кожанської селищної територіальної громади. Наразі право власності на вказані землі зареєстровано за Київською обласною військовою адміністрацією.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!