Google пропонує українцям безпечну "прогулянку" Чорнобилем

2472 0
Компанія Google створила панорамні знімки Чорнобильської зони, на яких можна побачити, як виглядає місцевість після 30 років існування зони відчуження.
фото: uapress.info

фото: uapress.info

У центрі прогулянки - місто Прип'ять, яке було побудоване для обслуговування ЧАЕС і повністю евакуйоване в перші кілька днів після аварії. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу Google Україна.

«Нам вдалося за допомогою спеціальних автомобілів Google Street View проїхати і зняти панорами покинут зони, і тепер ви можете побачити, як виглядає ця місцевість зараз», - йдеться у повідомленні.

Безпечну прогулянку слід розпочинати зі стели при в'їзді в місто, також охочі можуть відвідати парк атракціонівголовну площу міста і інші місця.

Як зазначається, сама ЧАЕС знаходиться поруч з містом.

«Ви можете побачити всі чотири блоки станції на відстані (самий крайній лівий - 4-й, над яким видно, що будується саркофаг); канал, в якому живуть відомі соми, а через канал - занедбаний недобуд додаткових блоків АЕС», - зазначили в Google.

Читайте також: Сьогодні виповнюється тридцять років з дня Чорнобильської катастрофи

Крім того, в Чорнобильській зоні знаходиться секретний об'єкт в радянські роки - Загоризонтная радіолокаційна станція "Дуга". Нині це популярне місце серед екстремалів.

«Запрошуємо вас здійснити безпечну віртуальну прогулянку Чорнобильською зоною на Картах Google і сподіваємося, що подібні техногенні катастрофи ніколи не відбудуться в майбутньому», - підкреслили в Google Україна.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!