Як на Львівщині розвивають пілотний освітній проєкт та яка ситуація з ремонтами вулиць Києва. Підсумки доби

881 0
Нині 27 квітня та 428 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото ілюстративне: НУШ

Фото ілюстративне: НУШ

Ситуація на фронті: У районі Бахмута тривають ближні бої, а маршрути постачання українських військ ускладнені через багнюку, про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Ключовою подією стали бої на околицях міста, зокрема, біля села Хромове. Там Україна намагається зберегти контроль над своїм маршрутом постачання – трасою 0506.

На цю ж тему: Україна повернула з російського полону ще 44 осіб. Серед звільнених є поранені, яких російські окупанти катували у полоні.

Та: Мама загиблого захисника зі Львівщини подарувала дрони бригаді сина. Після смерті Героя на підтримку сім'ї мешканці Самбірщини перерахували на рахунок мами близько мільйон гривень.

За даними Генштабу (станом на 6:00), основні зусилля противник зосереджує на наступі на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. ЗСУ відбили 54 його атаки на цих ділянках фронту, найзапекліші бої і надалі за Бахмут та Мар’їнку.

Українська авіація завдала 11 ударів по районах зосередження окупантів. А підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 засоби протиповітряної оборони та ще 2 важливих військових об’єкта противника. Також знищено 6 ворожих БпЛА.

Акцент дня: «Самі обирають предмети». Як у ліцеї на Львівщині реформували випускні класи. 

Tvoemisto.tv дізналося, як функціонує перший на Львівщині профільний ліцей у Червонограді, в чому його особливості та чи дозволяє профільне вивчення предметів не ходити до репетиторів під час підготовки до НМТ.

«Навчання у нас відбувається так само, як і в інших школах, просто всі 10-ті та 11-ті класи зібрані в одному закладі. При переході до ліцею нас поділили на різні профілі, які ми самі обрали або які вирішили обрати наші друзі чи знайомі», – розповідає учениця 11 класу Червоноградського ліцею Анна Краковецька.

Ключові події:

1. 26 квітня – день пам’яті про Чорнобильську катастрофу. Вночі 26 квітня о 1:23 на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС стався потужний вибух. Першими жертвами аварії стали 2 працівника станції, а остаточну кількість загиблих навряд чи коли-небудь буде названо.

Після 37 років з дня аварії на АЕС у Чорнобилі її причини залишаються лише теоріями.

Читайте також: Як минув опалювальний сезон у Львові та чи готуються вже до наступного. З 1 травня розпочнуться гідравлічні випробування теплових мереж для виявлення дефектів, що підлягають ремонту чи ліквідації.

Читайте також: У Львові планують ліквідувати «Залізничнетеплоенерго». Про реорганізацію двох комунальних підприємств шляхом обʼєднання йшлося ще в ухвалі за 2021 рік;

2. На Київщині втричі зросла кількість чоловіків у вишах. Повідомляється, що до закладів вищої освіти на Київщині у 2021 році вступили 1671 студентів-чоловіків, у 2022 – 3041, більшість – на контракт. Водночас у Києві чоловіків у вишах побільшало на 30%. Загалом, в Україні кількість чоловіків студентів сумарно зросла на 82%.

На цю ж тему: Літні канікули у львівських школах. Коли почнуться і чи святкуватимуть останній дзвоник. У мережі шириться інформація, що навчальний рік у львівських школах цьогоріч завершується 31 травня, проте керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк у коментарі Tvoemisto.tv сказав, що кожна школа у Львові самостійно вирішує, коли закінчити навчальний рік та чи святкувати останній дзвоник;

3. Рівень води у Дніпрі в Києві знову піднявся. В місті утримується затоплення заплави Дніпра шаром близько 35 см.

Читайте також: У Київавтодорі відзвітували про стан ремонтів та реконструкцій восьми вулиць міста. У різних районах столиці тривають капітальні ремонти та реконструкції вулиць. Роботи на більшості об’єктів розпочали в березні. Деякими вулицями проїзд буде обмежено до літа.

Та: Кияни просять міську владу врятувати озеро льодовикового періоду. Активісти б’ють на сполох через те, що озеро останнім часом активно зменшується.

А також: На Львівщині тимчасовим мостом відновлюють пряме сполучення Львів – Трускавець – Східниця. Тимчасовий міст дозволить відновити рух вантажного і легкового транспорту через річку Солониця в об’їзд міста Дрогобич та суттєво скоротить час на дорогу;

4. На хабарі затримали ще одну інспекторку податкової Львівщини. Підозрювана вимагала та отримала 900 доларів США неправомірної вигоди від представника суб’єкта господарювання. За хабар службовиця обіцяла, що допоможе вирішити питання щодо їх розблокування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Читайте також: На новому дитмайданчику у Львові стався конфлікт. Поліція відкрила кримінальне провадження. Суперечка сталася між молодою парою та перехожими;

5. В Ірпені з’явиться мурал, присвячений Бахмуту. «Ірпінь став форпостом, який прийняв на себе перший важкий удар під час вторгнення. Так само страждає й Бахмут, сіль показує це місто», – зазначив Іван Шульгін, автор проєкту.

Читайте також: Куди піти у Києві цього тижня. Дайджест мистецьких подій із 26 до 30 квітня. Добірка подій столичної культури.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!