Відновлення роботи кінотеатрів і нове військове кладовище. Головні події дня у Києві.

783 0
Дайджест новин за 9 червня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Війна

Тіла ще 58 захисників «Азовсталі» привезли до Києва – четверо із них, імовірно, служили в «Азові». Процесом упізнання займатиметься патронатна служба полку. Ховати загиблих захисників «Азовсталі» планують на Меморіалі загиблим героям «Азовсталі», що хочуть звести на схилах Дніпра.

Більше не побратим

Депутати Київської міської ради позбавили столицю республіки білорусь місто мінськ статусу міста-побратима Києва. За словами депутатів, за умов, коли білорусь стала плацдармом для атак росією України, будь-яке співробітництво між містами Київ та мінськ є неможливим.

Нове військове кладовище

Київрада звернеться до Уряду щодо створення в столиці військового кладовища для почесних поховань захисників України. Столична влада пропонує облаштувати таке кладовище поряд із урочищем Бабин Яр. 

Правопорушення

У Києві викрили голову однієї із політичних партій та керівника її територіального осередку при спробі шахрайського заволодіння грошовими коштами громадянина. 

За даними слідства, голова політпартії, діючи у змові з очільником територіального осередку цієї ж партії, вимагали у підприємця передати їм 2,5 млн доларів за включення його до «прохідної» частини списку політичної партії на виборах до Верховної Ради для отримання таким чином мандата народного депутата. 

ЗМІ з посиланням на власні джерела стверджує, що йдеться про політичну партію «Наш край». 

Голову політичної партії та керівника її територіального осередку затримано. За місцем їх роботи проведено обшуки.

Відновлення роботи кінотеатрів

У столиці відновили роботу сім комунальних кінотеатрів: «Лейпциг», «Флоренція», «ім. Шевченка», «Старт», «Факел», «Промінь» та «Ліра».

Розваги для дітей

У Києві вже 11 червня на території Гідропарку відкриють найбільший парк динозаврів в Україні, а також парк атракціонів. На киян і гостей міста очікуватимуть різноманітні тематичні зони з ретельно розробленими експозиціями під кожну фігуру динозаврів реальних розмірів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!