Історія хлопчика, який живе без гаджетів, та як в РНБО оцінили «великий наступ» рф. Підсумки доби

1141 0
Нині 12 лютого та 354 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: BBC

Фото: BBC

Ситуація на фронті: Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що росіяни вже почали свій «великий наступ», але з ним у загарбників «великі проблеми». «З великим наступом у них великі проблеми. Вони вже почали свій наступ, вони просто не кажуть, що вони його почали, а наші війська його дуже потужно відбивають. Той наступ, який вони планували, вже поступово йде. Але не той наступ, на який вони розраховували».

Він також анонсував засідання Ради нацбезпеки і оборони в понеділок, 13 лютого, на якому будуть прийняті рішення, які стосуються митниці та інших органів.

 «Якщо хтось вважає, що він може продовжувати брати хабарі, займатися неподобствами, тими речами, коли вони заважали працювати підприємствам, бізнесу, постійно обкладали його якоюсь даниною, це стосується всіх органів, які цим займалися – Служба безпеки, податківці, митники, міліціянти, решта – повірте, всі органи будуть чистими від таких людей, які збираються плямувати нашу країну…».

За даними Генштабу (станом на 6:00), противник продовжує зосереджувати зусилля на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

ЗСУ відбили атаки ворога на Білогорівку і Серебрянське лісництво Луганської області та Торське, Федорівку, Бахмут, Іванівське, Часовий Яр, Первомайське, Побєду, Мар’їнку і Вугледар – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 33 удари по зосередженнях окупантів, а також 2 – по позиціях його ЗРК. Уражено зенітно-ракетний комплекс  та збито літак Су-25 та БпЛА «Орлан».

Читайте також: Ворог утримує на чергуванні в Чорному морі 16 ракет. Загалом росіяни вивели 11 кораблів.

Акцент дня: Сам пише казки. Як десятирічний Мартин живе без гаджетів. Мартину Голинському 10 років, він пише казки з цікавинками – завданнями, котрі мають виконати читачі. Він ще не має власного мобільного телефона, бо так вирішили в сім’ї. Усе, що йому треба, Мартин повинен прочитати і запам’ятати. Його мобільний телефон – це його розум, пам’ять, увага, спостережливість і мислення. Читання книг дало можливість хлопцеві розвивати фантазію і творити. Перші п’ять казок були складені ним до п’ятирічного віку. Тоді ж видали його першу книжечку «Мартинові казки». Тепер казок більше, і виходить друком його друга книжка.

Зі слів мами хлопчика Наталії Голинської, життєві цінності у нього сформувалися завдяки вихованню. Дитина змалку багато читає, не «сидить» у мобільному телефоні, бо досі його не має.

«Ми своїх дітей, а їх у нас троє – десятирічний Мартин, шестирічний Лаврін та дворічний Северин – виховуємо на моральних цінностях і ніколи не пускаємо цього на самоплив. Усі наші діти різні, але й водночас дуже подібні. Дитинство у них минає без гаджетів», – пояснює жінка.

Ключові події:

1. Ми можемо бути в ЄС вже за два роки, – Зеленський. «Сьогодні є певні песимісти серед світових лідерів, які вважають, що для членства в ЄС Україні треба 10 років. Але вони переважно знають нас і іноді навіть бояться нашого духу, нашої енергії. Тому ми бачимо, що ми можемо бути у ЄС через два роки», – зазначив він.

Читайте також: Уряд розширив категорії держслужбовців, які можуть виїхати за кордон. Тепер це можуть бути і опікуни, піклувальники та прийомні батьки;

2. У Львові відбулося вручення нагороди «Світло справедливості». Організатором церемонії є Інститут лідерства та управління УКУ. Цього року лауреатів обирали серед волонтерів, що своєю працею наближають перемогу України. Зокрема, переможцями стали волонтери Тарас Чмут та Марія Берлінська;

3. У Києві нині не вимикатимуть світло, – ДТЕК. Проте у випадку перенавантаження на електромережі, застосовуватимуть графіки відключень.

Читайте також: Україна отримала від Німеччини обладнання для ремонту енергетичної інфраструктури. «Зокрема, від німецького оператора мережі Stromnetz Berlin GmbH 40 трансформаторів. Окрім того, Німеччина передала Україні генератори, арматуру для повітряних ліній, розподільне та освітлювальне обладнання, електричні інструменти;

4. На Львівщині кількість випадків Covid-19 за тиждень зросла вдвічі. Протягом тижня медики зафіксували 537 підтверджених випадків захворювання. Натомість минулого тижня цей показник становив 257 позитивних тестів. Крім того, зареєстровано 1 летальний випадок.

На цю ж тему: Тримісячна дитина померла після оперції на серце у львівській лікарні. Дитину оперували у дитячій лікарні святого Миколая, що на вул. Пилипа Орлика. Поліція розпочала кримінальне провадження;

5. Де львів’яни можуть покататися на ковзанах. Локації і ціни.

Tvoemisto.tv пропонує огляд для поціновувачів активного відпочинку «на льоду»;

На цю ж тему: Якою буде погода у Львові на вихідних. Прогноз синоптиків. 12 лютого у місті падатиме вночі мокрий сніг та сніг, місцями налипання мокрого снігу. Вдень подекуди невеликі опади. На дорогах ожеледиця. Вітер західний з переходом на північно-західний, 9 – 14 м/с. Температура вночі від 4° морозу до 1° тепла, вдень від 2° морозу до 3° тепла.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!