Із 13 січня пільговики не зможуть їздити у транспорті Львова без е-квитка

10236 0
Їм потрібно буде мати пільгову транспортну картку «Леокарт» та завалідувати її. Лише тоді людина матиме право пільгового проїзду.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Із 13 січня 2022 року пільговики у громадському транспорті Львова не матимуть можливості їздити за пенсійними посвідченнями. Їм потрібно буде мати картку «Леокарт» та завалідувати її. Лише тоді людина матиме право пільгового проїзду. Про це у матеріалі «День Х. Коли у Львові запрацює е-квиток та чому не з 13 січня» повідомив керівник департаменту міської мобільності та вуличної мережі ЛМР Олег Забарило.

«На першому етапі плануємо видати усім пільговикам, які до нас звернулися, персоналізовані картки «Леокарт» до 13 січня. Так пільговики матимуть можливість валідуватися і право на безоплатний проїзд, маючи ту картку. Впродовж останніх місяців була інформаційна компанія, щоби зібрати документи від пільговиків. Є 27 пунтків прийому документів, 17 пунктів видачі документів, зібрано 110-120 тисяч документів. На сьогодні картки друкують. Для 10 тисяч вже видали, а по факту маємо роздруковано дещо більше», – каже він.

Читайте також: Стало відомо, скільки у Львові може коштувати електронний квиток

Тобто з 13 січня е-квитком зможуть користуватися пільговики та запустять перші тестові групи для безготівкової оплати. Повний перелік локацій, де у Львові можна  оформити пільгові транспортні картки, дивіться тут.

До цього часу всім пільговикам, які звернулися, мають видати картки, водночас у міськраді розуміють, що того ж дня розпочнеться ажіотаж і ті, хто відтягував до останнього, буде звертатись. Важливо, що у перший тиждень нікого не штрафуватимуть. Людям будуть пояснювати, що все змінюється і потрібно звернутися за оформленням транспортної картки.

«Ми створили всі можливості, щоби люди отримували картки. Але ті 27 точок за потреби доповнимо», – додає він.

Нагадаємо, що з 13 січня 2022 року у Львівській ОТГ мав би запрацювати електронний квиток для проїзду мешканців. Планують, що після його введення зміниться підхід до фінансування усього громадського транспорту. Зокрема, дотації для комунальних «Львівелектротрансу» і АТП-1 мають розраховувати за показниками, які надавали ці підприємства, а суму компенсації – залежно від вартості кілометра роботи автобуса. Окрім цього, система мала б стати прозорою – кожен пасажир має валідувати картку. Зміняться також тарифи, для мешканців мають створити застосунок та мережу з продажу карток. Tvoemisto.tv з’ясувало, на якому етапі процес впровадження е-квитка сьогодні і коли система врешті запрацює.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!