Київ

Кінотеатр «Факел» на Харківській перетворять на культурний простір

497 0
При цьому кінозал збережуть і модернізують

Кінотеатр «Факел» у Дарницькому районі Києва  ремонтують і переоблаштовують. Про це повідомив очільник Дарницької райдержадміністрації Микола Калашник.

Йдеться про приміщення на просп. М. Бажана, 3-а. Там кілька десятиліть існував дитячий кінотеатр «Факел», якому з часом стало важко конкурувати з приватними сучасними кінотеатрами, він став маловідвідуваним та дотаційним.

Тож у липні минулого року його приміщення передали у відомство райдержадміністрації для створення районного багатофункціонального закладу культури.

За словами, Калашника, тут запланували створити простір для проведення мистецьких, освітніх та решти публічних заходів, відкриття нових творчих гуртків: студії акторської майстерності, відеозйомки та вокальної студії. Визначили важливим зберегти та осучаснити кінозал.

«Пройшло вже трохи часу — ми ремонтуємо аварійну покрівлю, пристосовуємо приміщення, налаштовуємо роботу з вихованцями, тут юні артисти навчаються та вже демонструють свою акторську, вокальну та музичну майстерність», — сказав очільник РДА.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що кінотеатр «Молодіжний» у Святошинському районі планують перетворити на заклад початкової мистецької освіти.

Минулого року на лівому березі Києва почав працювати культурний кластер «Краків», що є частиною мережі "Київський культурний кластер". Капітальний ремонт приміщення тривав протягом п'яти років.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!