Київ

КМДА обіцяє пільгове паркування мешканцям Прирічної на Оболоні, де збираються побудувати новий паркінг

784 0
Пільгові умови для паркування транспорту місцевих жителів у новозбудованому паркінгу діятимуть у вечірній та нічний час.
Фото: tsn.ua

Фото: tsn.ua

Київська міська державна адміністрація розробить та затвердить пільгові умови надання послуги з користування майданчиком для паркування автівок на вул. Прирічній в Оболонському районі столиці для мешканців прилеглих багатоквартирних будинків. Пільги діятимуть у вечірній та нічний час. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Таке рішення про пільгове паркування міська рада ухвалила на пленарному засіданні 13 липня. У КМДА нагадали, що земельну ділянку на вулиці Прирічній площею 1,6919 га надали КП «Житлоінвестбуд-УКБ» для будівництва паркінгу, водночас вказують на те, що «біля прилеглих багатоквартирних будинків спостерігається хаотичне паркування автомобілів, що перешкоджає вільному проїзду спеціальної техніки в разі надзвичайних ситуацій».

В адміністрації кажуть, що пільгові умови для паркування транспорту місцевих жителів на майданчику новозбудованого паркінгу у вечірній та нічний час допоможуть розв’язати цю проблему.

Як писали раніше, у рамках облаштування великої рекреаційної зони, у яку увійде парк «Наталка», набережна та острів Оболонський, збираються побудувати трирівневий паркінг.

Нещодавно Київський міський голова Віталій Кличко оприлюднив візуалізацію проєкту нової рекреаційної зони на столичній Оболоні. Вона, як було сказано, зʼєднає між собою парк «Наталка», набережну та острів Оболонський, куди вестиме новий пішохідний міст. А на вулиці Прирічній збираються побудувати підземний паркінг, який одночасно буде й укриттям.

Читайте також: скільки втратив бюджет Києва через безкоштовне паркування

Чиновники кажуть, що цей проєкт допоможе розв'язати проблему нестачі в Оболонському районі паркомісць та укриттів, втім місцеві мешканці й активісти проти та вимагають створити на цьому місці парк. Вони пропонували 4 інші локації для паркінгу, які не передбачають знищення зеленої зони, однак влада це проігнорувала.

Також ми писали, що у Києві триває будівництво пішохідного мосту між Оболонською набережною та островом Оболонський. Днями будівельники розпочали встановлення першого блоку для майбутньої «хвилі».

Додамо, що під час будівельних робіт на Оболонському острові були знайдені — лунниця з емаллю (жіноча прикраса у формі півмісяця) III-VIII століття, козацька люлька і мушкетні кулі. Як все це могло опинитися на збереженій частині колишніх оболонських заливних луків, де не могло існувати постійних поселень — поки невідомо.

 

 

Комунальне підприємство «Плесо» уклало договір з Інститутом археології НАН України для реалізації археологічного нагляду за виконанням робіт на території Оболонського острова.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!