Колишню голову сільради біля Львова підозрюють у махінаціях з землею

3290 0
Мовиться про землі сільськогосподарського призначення загальною площею майже 1 га, які розташовані в селі Рясне-Руське.
Фото умовне / Unsplash

Фото умовне / Unsplash

Колишню голову Рясне-Руської селищної ради Емілію Смокоровську підозрюють у незаконній передачі у приватну власність трьох земельних ділянок загальною вартістю у майже 3 млн гривень. Про це повідомила пресслужба львівської обласної прокуратури. 

«Для цього жінка підписала та скріпила печаткою завідомо неправдиві офіційні документи – рішення про надання земель у власність громадян. Однак, технічна документація щодо присвоєння кадастрових номерів була сформована, коли ділянки вже перебували у розпорядженні Львівської ОТГ. Відтак розпоряджатися такими об’єктами уповноважена виключно Львівська міська рада», – йдеться у повідомленні правоохоронців. 

Читайте також: Суд скасував арешт чотирьох лісових ділянок біля Львова і їх одразу продали

Згідно з інформацією слідства, інцидент трапився ще у листопаді 2020 року. Тоді Смокоровська ще була головою селищної ради. Наразі їй інкримінують зловживання службовим становищем та службове підроблення (ч. 1, 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

Нагадаємо, що щодо колишньої голови сільради Смокоровської у суді триває розгляд ще однієї справи про незаконну передачу земельних ділянок. 

Володимир Федорович

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!