Україна

Комісія з журналістської етики засудила жарт «95 кварталу» про мешканку Скадовська

538 0
Комісія зазначила, що жарти не мають сприяти вкоріненню хибних стереотипів.
Скриншот з відео/Детектор медіа

Скриншот з відео/Детектор медіа

Комісії з журналістської етики опублікувала заяву щодо жартів про переселенців в новорічному випуску «Кварталу 95». Комісія засудила поширення загальнонаціональним телеканалом на велику аудиторію жартів, які дискримінують групи людей та закріплюють хибні стереотипи. 

КЖЕ наголосила, що «лінія між гумором і висміюванням певного явища з одного боку, та дискримінацією і мовою ворожнечі з іншого боку є дуже тонкою». Важливим, на думку Комісії, є охоплення аудиторії, на яку це поширюється.

«Загальнонаціональні телеканали, що мають найбільшу аудиторію, мають бути свідомими того, що їх ефіри мають чи не найбільший вплив на формування суспільної думки, на відміну від, приміром, контенту, до якого споживачі отримують доступ за власним бажанням на онлайн-платформах», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: «95 квартал» висміяв окупований Скадовськ. В соцмережах обурюються, а мер міста записав відео

Комісія зазначила, що жарти не мають сприяти вкоріненню хибних стереотипів.

Натомість зазначимо, що «1+1 media» видалили ролик із YouTube-каналу.

Нагадаємо, що у новорічному випуску «95 кварталу» показали пародію, у якій російськомовна дівчина намагається говорити українською, почасти перекручуючи зміст слів. Представляючись, вона повідомила співрозмовникові, що «сіCькадовська». І це не єдиний епізод, який уже викликав хвилю обурення українців, а особливо скадовців. Детальніше читайте у матеріалі.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!