Комунальники спиляли дерева у парку «Відрадний». Депутатка Київради назвала це варварством

701 0
Це був старий яблунево-грушевий сад.
Фото: Facebook/Ксенія Семенова

Фото: Facebook/Ксенія Семенова

Комунальне підприємство «Київзеленбуд» вирізало десятки дерев у парку Відрадний. Про це повідомила депутатка Київради Ксенія Семенова.

За її словами, дії комунальників є варварством.

«Відраденці знають кожне дерево з дитинства. Атмосферу парку створюють саме дерева. З птахами, білочками. Не клумби з однорічників у формі могилок. Не типу альпійські гірки, модні двадцять років тому. Навіть вже не озеро, закуте в бетон за результатами дуже експертних експертиз. Дерева. Іноді навіть сухі з дуплами для тварин, які навмисне залишають. Не кажучи вже про живі», – пояснила Семенова.

Вона нагадала, що нещодавно співробітникам «Київзеленбуду» провели лекцію з догляду за деревами. Досвідом з комунальниками Києва поділився арборист та співавтор європейських стандартів догляду за деревами Пьотр Тишко-Хмеловець. Крім того, участь у семінарі взяла очільниця управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради Олександра Сладкова, яка поділилася досвідом впровадження у Львові польських стандартів догляду за деревами, які багато в чому перетинаються з загальноєвропейськими.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!