Конфлікт у львівській школі: на якому етапі розгляд справи

882 0
Галина Михайлик вимагає визнати дії міського управління освіти щодо проведення конкурсу на посаду директора СЗШ № 96 протиправними.
ФОТО: ФБ 96 ШКОЛИ ЛЬВОВА

ФОТО: ФБ 96 ШКОЛИ ЛЬВОВА

Із березня у львівській школі №96, що на вулиці Довженка, 13, триває конфлікт через обрання нової директорки. Станом на зараз колишня директорка Галина Михайлик через суд вимагає визнати дії міськради протиправними, натомість Ярина Нечепурна з середини квітня повноцінно працює і виконує свої обов’язки на посаді директорки.

«Станом на зараз ми не маємо жодної скарги на роботу директорки ні від батьків, ні від педагогічного колективу. Пані Ярина чудово виконує свої обов’язки і працює в межах чинного законодавства. Нових конфліктів не виникало, адже Галина Михайлик вже другий місяць перебуває на лікарняному», – повідомив у коментарі Tvoemisto.tv очільник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк.

Нагадаємо, конфлікт розпочався, коли управління освіти ЛМР відмовилося продовжити контракт із колишньою директоркою школи Галиною Михайлик. А нову директорку, яку обрали за результатами конкурсу, Ярину Нечепурну, не хотіли приймати у школі.

Батьківський колектив звернувся до міського голови Львова з вимогою провести службове розслідування ситуації та призначити новий конкурс.

Читайте також: «Яблуко розбрату», або Що сталось у сихівській школі

Наразі у Львівському окружному суді перебуває справа за позовом Галини Михайлик. У своїй заяві вона просить скасувати рішення конкурсної комісії для проведення конкурсу на посаду директора СЗШ № 96. Спершу у позові виявили недоліки і повернули Галині Михайлик на доопрацювання з 10-денним терміном для виправлення. Проте, оскільки вона не усунула їх вчасно, справу закрили. Згодом позивачка звернулась до апеляційної інстанції суду, де домоглась повторного розгляду.

Окрім того, у червні розпочався розгляд іншої справи. У позовній заяві Галина Михайлик вимагає визнати дії управління освіти Львівської міськради щодо підготовки, організації та проведення конкурсу на посаду директора СЗШ № 96 протиправними.

Додамо, що батьківський комітет львівської школи №96 в знак протесту планував перекрити трасу Київ - Чоп через призначення нової директорки. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!