Кошти «пакунку малюка» дозволили використовувати на будь-які необхідні товари

2835 0
При цьому не застосовується вимога використати кошти грошової компенсації «пакунку малюка» протягом 12 місяців.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Уряд ухвалив рішення Міністерства соціальної політики, яке дозволяє родинам під час воєнного стану використовувати кошти грошової компенсації «пакунку малюка» на будь-які необхідні товари. Про це повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

«Війна не спиняє життя. Просто зараз в українських родинах народжуються діти, а це значить – нація живе! Ми розуміємо, що родинам кошти можуть знадобитись на їжу, ліки, пальне, щоб переміститись в безпечне місце. Тому ми зняли обмеження на використання коштів грошової компенсації «пакунку малюка» на весь період воєнного стану плюс один місяць після його завершення», – каже вона.

Читайте також: У мобільному додатку «Дія» з’явилося електронне свідоцтво про народження 

При цьому не застосовується вимога використати кошти грошової компенсації «пакунку малюка» протягом 12 місяців. Якщо раніше банки повертали до бюджету невикористаний родинами залишок через 12 місяців після перерахування коштів на картку, то зараз гроші залишаються у родин, і вони можуть їх використовувати протягом воєнного стану плюс один місяць без цього обмеження.

«Ми також розуміємо, що родинам може бути складно відкрити новий поточний рахунок зі спеціальним режимом використання, щоб отримати на нього кошти компенсації, тому дозволили перераховувати її на будь-який рахунок родини, який вже відкритий в АТ КБ «ПриватБанк», – додає міністерка.

Нагадаємо, що багато діток в Україні черех вторгнення Росії народилися в укриттях та бомбосховищах.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!