Як Бандера в Україні став «позитивним героєм» та що задекларував головний архітектор Львова. Підсумки доби

748 0
Нині 16 січня та 692 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Акцент дня: Що задекларував головний архітектор Львова Антон Коломєйцев у 2022 році. У чиновника чотири автівки та 55,5 тис. доларів активів.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 94 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 25 районах зосередження противника, а також 1 – по його ЗРК. Уражені 8 артилерійських засобів, засіб ППО та 2 ворожі радіолокаційні станції.

Читайте також: ЗСУ збили російський літак над акваторією Азовського моря. Також українські захисники підбили ще один літак.

Та: У 2023 році ВЛК визнали обмежено придатними на 9% більше киян ніж попереднього року. Це може свідчити про корупцію.

Тема дня: «Без російських ракет до багатьох не доходило, що Бандера позитивний герой». Чому СРСР без України був неможливий, а США не вірили в її незалежність; чи могли б ми обрати Чорновола президентом; з яких причин Захід збільшуватиме допомогу; коли розвалиться росія; як воно – спілкуватися з окупантами, Tvoemisto.tv запитало в історика, публіциста, телеведучого, автора книжки «Як українці зруйнували імперію зла» Олександра Зінченка. Також він розповів, чим ця книга відрізняється від документального серіалу «Колапс» і чи варто очікувати її сиквела.

Ключові події:

1. На Київщині відновили більшість пошкоджених під час російського вторгнення дитсадків. Всього в області під час бойових дій були пошкоджені 86 закладів дошкільної освіти.

Читайте також: Львівщина отримала фінансову допомогу від ООН на харчування школярів. Кошти перерахували 12 громадам. Тим, які не можуть самостійно повністю забезпечувати учнів збалансованим харчуванням, а також, де багато дітей-ВПО.

Та: Вміст «Пакунку малюка» змінили у 2024 році. Вартість його наповнення зросла. Отримати його можна або в пологовому будинку, або звернувшись до органів соцзахисту чи ЦНАПу впродовж 30 днів після народження дитини.

2. СБУ затримала «вагнерівця», який готував удари для знеструмлення Києва. Злочинець встановлював «маячки» на електропорах для російських атак ударними дронами.

Читайте також: Японська ІТ-компанія Rakuten Group відкрила офіс в Києві і долучиться до Дія.City. Також братимуть на роботу нових співробітників.

3. Папа Римський прокоментував благословення одностатевих пар. Він вважає, що люди, які чинили опір цьому рішенню, не зрозуміли його суті та зробили «потворні висновки».

Читайте також: Петиція про передачу Костелу Святого Миколая релігійній громаді зібрала 25 тисяч підписів. Понад 2 роки київські католики чекають на передачу храму релігійній громаді.

4. У житловому комплексі у Винниках знову вимкнули світло через борги забудовника. Нині мешканці ЖК Rubicon City планують йти до Львівської міськради.

Читайте також: В Києві зносять МАФи біля центрального Залізничного вокзалу. Це триватиме кілька днів.

Та: На Львівщині викрили схему шахрайства з виготовлення посвідчень водія. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

5. Чи закриють польський театр у львівському Будинку вчителя. Він і далі буде розвиватися.

Читайте також: Кількість хворих на ГРВІ на Львівщині збільшилась на 10,5% за минулий тиждень. Підвищений рівень захворюваності спостерігають у Львівському та Стрийському районах.

Погода: Цього тижня у Львові температура підніметься до 8 градусів тепла. Прогноз. 16 січня хуртовини. Удень 1 – 3° морозу. 17 січня без опадів. Уночі 7 – 12° морозу, вдень до 5° морозу. 18 січня часом дощ, подекуди з мокрим снігом. Уночі від 1° морозу до 4° тепла, вдень до 8° тепла. 19 січня часом дощ з переходом у сніг. Упродовж доби 0 – 5° морозу. 20 січня уночі 3 – 8°, вдень 0 – 5° морозу.

Читайте також: У Львові зафіксували брудніше повітря, ніж у Києві та Одесі. У Львові 24% часу протягом 2023 року повітря було прийнятним.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!