Крим готується до звільнення та пам’яті Маркіяна Іващишина. Головне за добу

1141 0
Нині 7 вересня та 196 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Volynnews.com

Фото: Volynnews.com

Ситуація на фронті. За даними Генштабу (станом на 6 ранку), ЗСУ вдалося відбити атаки ворога на Бахмутському  напрямку.

Авіація Сил оборони здійснила 27 ударів, зокрема по майже 40 опорних пунктах та місцях скупчення живої сили і техніки ворога, ліквідувала склад боєприпасів. Підрозділи ППО знищили: Су-25, Ка-52, БпЛА та 5 ракет «Х-101».

Аритерією завдано ураження по 7 пунктах управління і 13 об’єктах зосередження живої сили противника. ЗСУ ударили по радіолокаційній станції, мостовій та понтонній переправах, 3 складах боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів.

Акцент дня. Гуцул, що закрутив дзиґу львівської культури.

Чому це важливо? Маркіян Іващишин зробив революцію в українській музиці, джазі, першим вигадав культові львівські кнайпи, заснував фестивалі. Був великим сильним чоловіком, професійним спортсменом, який неймовірно грав у регбі.

Ключові події:

1. У Криму та Севастополі розклеїли проукраїнські листівки із закликом готуватися евакуюватися. На листівках написано «Керч, Україна вже поряд», «Збережи життя, евакуйся. Крим – це Україна», «Підготуйся. Крим – це Україна».

2. На Львівщині майже 200 радянських об’єктів хочуть позбавити статусу пам’яток історії. Які у Львові. У Львівській обласній раді спільно з департаментом архітектури та містобудування ЛОВА напрацьовують остаточний перелік, який згодом мають ухвалити на сесії обласних депутатів.

3. У Львові показали автобус для перевезення поранених українців. Ми отримали його як гуманітарну допомогу від Норвегії.

4. Чи можуть у Львові та області повернути Covid-обмеження. Якщо він поширюватиметься швидко, то цілком ймовірно, що доведеться знову запроваджувати масковий режим та дотримання дистанції.

5. Джонсон виголосив прощальну промову як прем’єр. Згадав про Україну. Згадав ро постачання зброї і сказав, що це «цілком допомогло змінити хід найбільшої європейської війни за 80 років».

Допомога дня. Пікап та дрони Mavic для ЗСУ. Що потрібно сьогодні для нашої перемоги. Tvoemisto.tv підготувало підбірку ініціатив від організацій, фондів чи просто небайдужих львів’ян, які збирають необхідне для потреб військових.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!