Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

4014 0
Цими вихідними, 11 та 12 червня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Серед найважливішого: фестиваль «Велопарк», благодійна виставка «…Forgotten By World», фан-парк до Євро-2016, концерт гурту «Океан Ельзи» та перегляд фільмів під зорями.
фото: postpaper.com.ua, photo.i.ua, facebook.com/Forgotten-By-World, facebook.com/lvivfilmcenter, zdolbunivcity.net

фото: postpaper.com.ua, photo.i.ua, facebook.com/Forgotten-By-World, facebook.com/lvivfilmcenter, zdolbunivcity.net

Концерт гурту «Океан Ельзи»

Уже цієї суботи, 11 червня, відбудеться концерт гурту «Океан Ельзи» на «Арені Львів». Охочі потрапити на подію ще мають змогу придбати квитки.

Станом на п’ятницю, 10 червня, як інформує kasa.in.uaвідкрито продаж у наступні сектори:

18В – ціна на квитки: 650 грн

1А, 2А, 3А та 29А, 30А, 31А, 32А – ціни від 1250 -1750 грн

Також у продажу є квитки у зону ресторану – 2500 грн за місце (в ціну входить їжа та напої згідно меню, місце на VIP-парковці та відвідування заходу). Також у першу фан-зону надійшла остання лімітована партія квитків. Придбати квитки можна за посиланням.

Нагадаємо, концерт відбудеться у рамках нового Світового туру, що проходитиме на підтримку дев’ятого за рахунком альбому гурту, над яким музиканти «Океану Ельзи» щільно працювали в студії влітку минулого року. У Києві «Океан Ельзи» виступить 18 червня на НСК «Олімпійський».

На концерті одні з найпопулярніших українських музикантів виконають як старі улюблені пісні, так і нові композиції, які ми ще не чули. Із нового дев’ятого альбому фанатам вже відомі такі пісні, а також відеокліпи до них: «Мить», «Не твоя війна», а також «Життя починається знов».

Фестиваль «ВЕЛОПАРК»

У суботу та неділю, 11-12 червня, у Львові у Парку культури імені Богдана Хмельницького відбудеться масштабний фестиваль «ВЕЛОПАРК». Тематичні заходи розпочнуться у суботу о 10:00 годині ранку.

«ВЕЛОПАРК» вдруге збирає у Парку Культури всіх львівських любителів велосипедів: від аматорів до спортсменів, від дітей до дорослих. У фестивалі візьмуть участь ті, хто користується велосипедом щодня, і ті, хто сідають на нього раз на рік. Всі вони зберуться разом на особливому фестивалі аби показати, що велосипед це – не просто засіб пересування, це стиль життя, стиль здорового та успішного життя у колі однодумців»,  – інформують організатори «ВЕЛОПАРКу»

У програмі велосипедних активностей фестивалю: велозаїзд супергероїв; змагання з гірського велосипеду; третій Чемпіонат України з велотріалу; вело-конкурси та вікторини; веломайстерня та прокат велосипедів; велоквест; навчання їзди на велосипеді; дитяча зона від вело-клубу «Колесо Вітрів»; виготовлення кастом-велосипеда від Franky Kustom Family; змагання з Mini Urban Downhill; ранкова його з велосипедом; катання нічним Львовом.

Перегляд фільмів під зорями

У Львівському кіноцентрі, що на вулиці Володимира Великого, розпочав роботу кінотеатр на даху. Уже цієї неділі, 12 червня, львів’янам пропонують переглянути кіношедевр Тіма Бертона за романом Деніела Воллеса «Велика риба». Квитки продаються лише онлайн за посиланням. На даху одночасно переглядати фільми можуть 65 людей. Вартість одного сеансу: 40 грн.

Початок сеансів зазначають о 22:00 годині, але безпосередньо показ фільму починається трішки пізніше (на 15-40 хв) – залежно від того, коли стає достатньо темно. Проте до початку фільму можна випити чай/каву/ помилуватись дуже гарним заходом сонця над озером/пофотографуватись.

Територія імпровізованого кінозалу застелена спеціальним покриттям, є м'які безкаркасні крісла та меблі з палетів. Також можна приносити власні каремати та будь-що, на чому буде комфортно сидіти під час перегляду. Також організатори радять прихопити коцики/пледи, бо коли сонце сідає, стає прохолодно.

Як розповів Tvoemisto.tv Андрій Породко, директор Lviv Film Center, перегляд фільмів під відкритим небом будуть проводити щовихідних. Взяли до уваги і львівську погоду – до наступної суботи планують облаштувати накриття, яке за потреби використовуватимуть.

Фанк-парк до Євро-2016

Із 10 червня до 10 липня площа перед національним університетом ім. І. Франка перетвориться на фан-парк. На час фінальної стадії Чемпіонату Європи з футболу тут працюватиме фан-зона із великим екраном та вуличними меблями, гастрономічний ярмарок та спортивний майданчик для ігор у футбол, флорбол, квадрат та баскетбол на візках.

«Фан-парк у Львові – це не просто перегляд матчів, а також майданчик для активної молоді. Для любителів ігор тут облаштують спортивний майданчик, у перервах між матчами спеціально запрошені гості та ветерани спорту обговорюватимуть ігри чемпіонату», – зазначила Ольга Гренюх, арт-директор компанії «Львівські ярмарки».

За її словами, організатори забезпечать трансфери до фан-парку бійців АТО, які перебувають на лікуванні у Львівському військовому госпіталі. Відтак, локація облаштують для максимального комфорту людей із обмеженими фізичними можливостями. Тож львів’яни та гості міста, які не зможуть поїхати вболівати за улюблену команду до Франції, відчують незабутню атмосферу та колективні емоції, переглядаючи футбольні поєдинки у великій компанії таких же любителів футболу.

11 червня, субота

12:00 - початок роботи Фан-парку, робота спортивних майданчиків, перегляд документальних та Fun-відео про футбол.

16:00 – перегляд матчу Албанія-Швейцарія;

19:00 – перегляд матчу Уельс-Словакія;

22:00 – перегляд матчу Англія-Росія;

(у перервах між матчами  коментарі ветеранів футболу та спеціальних гостей)

12 червня, неділя

12:00 - початок роботи Фан-парку, робота спортивних майданчиків, перегляд документальних та Fun-відео про футбол;

16:00 – перегляд матчу Туреччина – Хорватія;

19.00 – перегляд матчу Польща – Північна Ірландія;

22:00 – перегляд матчу Німеччина – Україна;

(у перервах між матчами  коментарі ветеранів футболу та спеціальних гостей)

Виставка дитячих інтерпретацій світових шедеврів

Із 10 до 19 червня у Львівському палаці мистецтв на вулиці Коперника, 17 буде проходити благочинна виставка живописних робіт «Шедеври очима дітей». На виставці будуть представлені дитячі інтерпретації світових шедеврів від «Мони Лізи» Леонардо Да Вінчі до «Мерелін» Енді Ворхола.

Роботи виконували діти шкільного віку з неблагополучних сімей, сімей, що потрапили в кризову ситуацію, діти, батьки яких є алко та наркозалежні, перебувають в місцях позбавлення волі, вимушено переселені з окупованих територій та зони проведення АТО, а також діти з багатодітних та малозабезпечених сімей.

«Запрошуємо усіх охочих відвідати виставку та побачити таланти дітей, у яких складні життєві обставини, часто вдома немає нормальних побутових умов, батьківського піклування. Картину можна буде придбати, таким чином допомогти дитині, що її малювала», – повідомив директор громадської організації «Львівський центр піклування про дітей» Юрій Гимон.

Свято мотокросу GaliciaMotocrossFest

у неділю, 12 червня, у Львові відбудеться свято мотокросу GaliciaMotocrossFest. Організовує його ГО «Інститут Суспільних ініціатив». Метою проекту є проведення культурно-спортивного заходу для популяризації спорту та здорового способу життя серед населення, через відновлення регулярних змагань, підтримку мотивації спортсменів, відновлення слави про легендарну мототрасу «Майорівка», на якій проходили етапи чемпіонату України, ранги кубка Європи тощо.

«Ми сподіваємось, що цей проект не лише допоможе відновити та привернути увагу до існування хорошої траси, а й активізує мешканців цього мікрорайону до проблеми відновлення чудового парку, як місця для активного відпочинку та дозвілля», - розповідає Тарас Репицький, один із організаторів фестивалю. Адреса проведення заходу – мототраса на Майорівці (між: вул. Медова; вул. Медової Печери; вул. Китайська; біля «Медової печери», геологічної пам’ятки природи Винниківського лісопарку).

Кубок міста за першість на сан короликах

11 травня кращі спортсмени-санкарі позмагаються за першість на санкороликах. У змаганнях братимуть участь учасники II Олімпійських ігор. Це традиційні змагання СДЮШОР «Беркут», які відбуваються за підтримки управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради і цьогоріч об'єднають на два дні близько 100 спортсменів Львова.

Змагання відбуватимуться у парку Погулянка (захід з вулиці Джорджа Вашингтона навпроти супермаркету Метро). Участь у заході візьмуть спортсмени чотирьох вікових груп А, В, С, Д ( 1999 – 2008 р. н.)

«Цього року санкоролики були представлені на нашому спортивному острівку, приуроченому до Дня міста Львова і зібрали навколо себе величезну кількість дітей, які залюбки пробували себе у цьому виді спорту. Я впевнений, що жоден з тих хто спробував не залишився байдужим! Тому запрошуємо всіх охочих відвідати захід та підтримати його учасників»,  – зазначив Володимир Шнайдер, начальник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР.

Благодійна фотовиставка «…Forgotten By World»

У львівському Палаці мистецтв триває фотовиставка благодійного проекту «…Forgotten By World». Головна мета проекту – збір коштів на лікування дітей зі Сходу України – території, охопленою війною. Львів – перше місто в Україні, що прийматиме фотовиставку. Далі експозиція поїде до Києва та інших європейських містах.

На заході виставлятимуть фотографії дітей зі сходу України, які народились з важкими патологіями, захворюваннями або постраждали від бойових дій та потребують допомоги. Учасниці та учасники проекту, опинившись у пастці війни, не мають змоги отримати належного лікування. Дехто з них під час обстрілів ледь не загинули і втратили рідних.

Варто зазначити, що на виставці будуть представлені роботи відомих фотографів зі світовим ім’ям, які «бачили» війну в Україні крізь об’єктив фотоапарату. Хоча проект і не зачіпає політику, він покликаний показати Європі наслідки війни для тих, хто не може себе захистити – дітей.

Окрім того, на відкритті виставки у Львові проведуть декілька благодійних акцій. Кожен відвідувач матиме можливість долучитись , придбавши у волонтерів ляльки-мотанки, картини, лотерейні квитки для участі в аукціоні тощо. Всі зібрані кошти підуть на лікування дітей зі світлин виставки. Виставка триватиме з 7 до 19 червня. Вхід вільний. Більше інформації на сторінці заходу у мережі facebook.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!