Політична реклама

Курми-гриль з львівського супермаркету отруїлося 28 людей

1443 0
Кількість людей, що отруїлися після вживання курей-гриль, куплених у одному з супермаркетів «Арсен», розташованому у Львові на просп. Чорновола, збільшилася до 28. Серед отруєних – четверо дітей.

Усім поставлено попередній діагноз – харчова токсикоінфекція, -  розповіла в. о. начальника епідеміологічного відділу Головного управління Держсанепідемслужби у Львівській області Оксана Пушкарьова.

«Тепер проводиться комплекс лабораторних досліджень. Для цього потрібно хоча б 5 днів», - додала вона. За її словами, лише одному пацієнту з Хмельницької області встановили діагноз – сальмонельоз.

З загальної кількості отруєних, 21 особа знаходиться у Львівській обласній клінічній інфекційній лікарні, четверо – у Самбірській центральній районній лікарні. Ще троє людей перебувають у Хмельницькій та Волинській областях.

Стан усіх пацієнтів, що знаходяться у медзакладах Львівщини, лікарі оцінюють як середньої важкості. «Один пацієнт перебував у реанімації, сьогодні його стан покращився», - зазначила Оксана Пушкарьова.

Також вона розповіла, що 29 жовтня до Львівського окружного адміністративного суду було подано позов щодо заходів реагування у відділі кулінарії супермаркету «Арсен».

«Якщо суд прийме це до уваги, то цей відділ у супермаркеті закриють. Відкриття теж буде з дозволу суду», - сказала вона. І додала, що йдеться про закриття кулінарного відділу лише на певний час. «Наскільки знаю, в «Арсені» зараз не продають курей-гриль», - розповіла санепідеміолог.  

Також Оксана Пушкарьова повідомила, що вчора провели перевірку постачальника курятини. Її результати – оприлюднять згодом.

Керівник супермаркету «Арсен» Андрій Маік розповів, що крім перевірок Держсанепідемслужби, проводять і внутрішнє розслідування.

У прес-службі прокуратури міста Львова повідомили, що Шевченківський райвідділ міліції також проводить досудове розслідування у цій справі. А прокуратура Шевченківського району Львова внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про факт кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 325 Кримінального Кодексу України (порушення встановлених санітарних норм і правил щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

Джерело: Zaxid.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!