Київ

Кушнір йде з посади голови «Київміськбуду»

543 0
На своє житло в Києві очікують близько 40 тисяч інвесторів «Київміськбуду»
Ігор Кушнір. Фото з відкритих джерел

Ігор Кушнір. Фото з відкритих джерел

Очільник Холдингової компанії «Київміськбуд» Ігор Кушнір заявив, що йде з посади Голови правління – президента компанії. Про це Кушнір повідомив на своїй сторінці у соцмережі Facebook, опублікувавши відповідну заяву.

«Київська міська рада ухвалила звіт тимчасової контрольної комісії з питань перевірки діяльності «Київміськбуду». Вважаю це остаточною крапкою над “і”, яка знімає будь-які питання щодо правомірності діяльності менеджменту та ситуації в Компанії в цілому. Аби уникнути маніпуляцій та пересудів, мною прийнято рішення піти з посади Голови правління – президента «Київміськбуду», якій я присвятив значну частину свого життя», – написав Кушнір. 

З початком повномасштабного вторгнення на ринку нерухомості майже зник попит. У зв’язку з цим, Компанія була змушена просити фінансової підтримки у міста, Кабміну, інших установ. Після цього Наглядовою радою було призначено проведення аудиту компанії. 

«Було детально вивчено діяльність «Київміськбуду» за останні три кризових роки. Не встановлено жодних зловживань з боку керівництва Компанії та мене особисто. Підтверджено, що Компанія функціонувала належним чином до появи зовнішніх факторів, які суттєво вплинули не тільки на нас, але й на весь ринок. У висновках аудиту були  озвучені чіткі пропозиції щодо виходу із ситуації, яка склалась. Вважаю, втілення цих пропозицій дозволить Компанії виконати взяті на себе зобов’язання, а інвестори отримають своє житло і не стануть заручниками ситуації», – зазначив Кушнір. 

ПрАТ "ХК "Київміськбуд" – найбільший забудовник столиці, його основний акціонер – територіальна громада Києва в особі Департаменту комунальної власності КМДА з часткою 80%. З 2012 року головою правління і президентом компанії є Ігор Кушнір.

19 травня видання Bihus.info опублікувало матеріали розслідування, в якому стверджується, що землю "Київміськбуду" у Козині, на якій раніше була база відпочинку, забудували розкішними котеджами родичі та оточення президента холдингу Ігоря Кушніра.

Київська міська рада на засіданні 25 травня проголосувала за створення тимчасової комісії для перевірки компанії "Київміськбуд".

У липні журналісти Bihus.Info оприлюднили матеріали розслідування про віллу дружини Кушніра у Франції за 20 мільйонів євро і про те, як подружжя Кушнірів здійснило сходження на Еверест. За даними видання Bihus.Info, для виїзду з України під час воєнного стану Ігор Кушнір має довідку про інвалідність.

Тоді Кличко повідомив, що діяльність забудовника ПрАТ "Київміськбуд" перевірять аудитори. 

У липні з обшуками до "Київміськбуду" прийшли правоохоронці. Як повідомили, у рамках розслідування справи про розтрату бюджетних коштів під час закупівлі квартир в Києві. Також слідчі завітали з обшуками додому до посадовців, які можуть бути причетні до зловживань. За даними слідства, посадовці організували схему привласнення коштів зі столичного бюджету, які виділялися на фінансування Програми "Економічного та соціального розвитку міста Києва 2021-2023". Рішення суду щодо цієї справи ще немає.

На своє житло в Києві очікують близько 40 тисяч інвесторів «Київміськбуду», адже від початку повномасштабного вторгнення в місті зупинили будівництво 22 житлових комплексів.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!