Київ

Київ анулює документи на розміщення МАФів впритул до метро «Житомирська», які раніше називали законними

988 0
Після скарг міський благоустрій зібрався анульовувати всі паспорти прив‘язки.

Департамент міського благоустрою Києва анулює дозволи на розміщення кіосків, що заважають вільному доступу до підземного переходу станції метро «Житомирська». Про це повідомив голова Громадської Ради при КМДА Геннадій Кривошея у Facebook.

За його словами, власник МАФу самовільно збільшив дозволену площу розміщення більше ніж в два рази та не отримав погодження від метрополітену.

«Паспорти було видано на 300 кв.м, по факту встановлено 704 кв. м. Площу незаконно збільшено на 120%. У власників є право на користування землею. Однак споруда "вилізла" за межі цієї землі на дві сусідні комунальні ділянки та перегородила вхід/вихід із метрополітену. Погоджень метрополітен не надавав (хоча мені розповідали що воно є)», – зазначає Кривошея.

 

Зазначається, що Департамент містобудування та архітектури зобов’язаний прийняти рішення про анулювання паспортів прив‘язки, і тоді Департамент міського благоустрою Київської міської державної адміністрації зможе прийняти рішення про демонтаж.

Голова громадського об'єднання неодноразово скаржився у міські департаменти та вказував на порушення державних будівельних норм. Геннадій Кривошея каже, що питання довго обговорювалось у колах міської влади, «хтось намагався там порішати і навіть оформити це як капітальну споруду».

Нагадаємо, у відповіді на запит «Твого міста» у Департаменті міського благоустрою КМДА заявляли, що МАФи, які перегороджують підходи до підземного переходу до станції метро «Житомирська», встановлені законно.

Додамо, на Берестейському проспекті впритул до входу у підземний перехід до станції метро Житомирська, всупереч правилам, встановлено торговельні МАФи. 

За правилами КМДА біля станцій метрополітену не може бути МАФів, які перешкоджають доступу до підземки, оскільки станції використовуються як укриття під час повітряних тривог.

Нагадаємо, 20-метрова зона біля входів у метро є технічною зоною метрополітену і розміщення МАФів та торгівля в ній заборонені. Крім того, влітку 2022 року Рада оборони міста Києва ухвалила рішення про демонтаж або перенесення МАФів, які розташовані біля станцій метрополітену і перешкоджають доступу до них, оскільки вони використовуються як укриття під час повітряних тривог. Нещодавно у КМДА та КМВА пообіцяли удосконалити дані правила, що викликало супротив у власників МАФів.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!