Київ

Київська обласна рада пояснила, чому замовила створення сайту за 1 млн грн

827 0
Старий сайт нібито має обмежений функціонал та знижений рівень захисту від хакерських атак.

У Київській обласній раді хочуть замовляють розробку нового сайту за 1 млн грн, бо не мають можливості оновити старий. Таке пояснили у Київській облраді після розголосу.

Як наголошують в облраді, наявний сайт установи працює з 2016 року та жодного разу не оновлювався, тому має обмежений функціонал та знижений рівень захисту від хакерських атак. Новий вебсайт має усунути ці та інші недоліки, відзначають посадовці. Зокрема, будуть передбачені мовні версії і функціонал для людей з порушеннями зору.

Вартість робіт включає проєктування, програмування, дизайн, тестування, інтеграцію, дотримання умов захисту вебсайту від хакерських атак та інші етапи, кажуть в облраді.

Крім того, облрада наразі не має доступу до вихідного коду сайту, щоб його оновлювати й модернізувати, додають посадовці. Відповідні майнові права мають отримати з появою нового сайту.

В облраді додали, що під час формування очікуваної вартості орієнтувалися на аналогічні закупівлі, зокрема для сайтів Київської міської ради та Офісу Генерального прокурора, відзначають в облраді.

Напередодні увагу громадськості привернув тендер на розроблення нового сайту для облради, де вартість робіт оцінили у понад мільйон гривень. Так, активіст і правозахисник Олег Симороз припустив, що вартість робіт завищена.

Тендер уже завершили, у ньому взяв участь один учасник з ціновою пропозицією у 980 тисяч гривень. Пропозицію відхилили через неправильне оформлення документів, найближчим часом планують оголосити тендер повторно, кажуть в облраді.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!